B. Pinto Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde

Sağlık sektöründe 15. yılını dolduran Acıbadem, hizmet yelpazesini kuracağı üniversiteyle genişletecek. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek Acıbadem Üniversitesi, yetiştireceği öğrencilerle sağlık sektörüne olan katkısını artıracak, birikimini paylaşacak

Toplum
27 Şubat 2008 Çarşamba

Kuruluş çalışmaları beş yıl öncesine dayanan Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyetine seçilen Türkiye Musevi Cemaati  Onursal Başkanı  Bensiyon Pinto, 4-5 ay önce kendisine görev teklif edildiğini, Ocak’ta yapılan ilk toplantının ardından  her ay mütevelli heyetinin bir araya gelerek çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi. Pinto, kendisine yapılan bu tür görevleri Türk Musevi Cemaati’ne yapılan bir teklif olarak da  algıladığını ve bu heyete seçilmiş olmaktan cemaati adına onur duyduğunu belirtti.  Tıp alanında eğitim almak isteyen gençlerin büyük zorluklar yaşadıklarını, Acıbadem Üniversitesi’nin  çok iyi bir üniversite olacağına inandığını belirtti.

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bilginin paylaşılabilmesi ve yurtdışındaki yayınların Türkiye’ye de gelebilmesi amacını taşıdıklarını belirterek, “Bu nedenle Acıbadem Üniversitesi’ni kuruyoruz. Sağlık sektöründeki birikimlerimizi akademik ortama taşıyacağız” dedi.

Acıbadem Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 3 bin ile 5 bin arasında değişen butik bir üniversite olacağını ifade eden Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necmettin Pamir ise  üniversite kurma nedenlerini “Acıbadem’in bu kadar sene içerisinde bir birikimi oldu. İyi hastaneler kurdu, iyi hekimler, iyi idareciler yetiştirdi. Altyapısına çok büyük önem verdi. Biz düşündük ki, dünyanın her yerinde bu tür kurumların arkasında bir eğitim kurumu olursa daha güvenilir oluyor.” sözleriyle açıkladı.

Mehmet Ali Aydınlar’ın Başkanlığını üstlendiği Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyelerinin isimleri şöyle: Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel (Başkan Yardımcısı) Dr. Ersin Arıoğlu, Sedat Altunay, Prof. Dr. Mahmut Atıf Akdaş, Dursun Ekşioğlu, Rektör Prof. Dr. M. Necmettin Pamir ve Bensiyon Pinto.

Tüm hazırlıkların büyük bir hızla sürdüğü Acıbadem Üniversitesi’nde çok sayıda burslu öğrenciye de eğitim olanağı sunulacak.