Avrupa’da ECJC’nin girişimi ile kültürel birlik

Avrupa Yahudi Cemaatleri Konseyi ECJC’nin (European Council of Jewish Communities) 22 Şubat Cuma günü Stockholm’da başlattığı etkinlik, Avrupa Yahudileri ve Müslümanları için daha parlak bir geleceğin ilk adımını oluşturuyor

Dünya
27 Şubat 2008 Çarşamba

Stockholm’da 22 Şubat günü Avrupa Yahudi Cemaatleri Konseyi’nin düzenlediği konferans, ECJC Başkanı Jonathan Joseph, İsveç Yahudi Cemaatleri Başkanı Lena Posner, Avrupa Konseyi Gençlik ve Spor Bölümü Başkanı Dr. René Weingartner, Türkiyeli İşadamı Ruhi Uysen, Arap İşadamı Mohammed Maqsood Ahmed, çok sayıda elçi, cemaat lideri, iş dünyasının önemli isimleri ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti.

Bugüne dek Avrupa’da Müslüman ve Yahudiler arasında dinlerarası diyalog girişimleri ön planda tutuldu. Ancak söz konusu girişimin esas amacı diyalogun kültürel temellere oturtulması. Program Türkiye’deki Müslüman-Yahudi birlikteliğinin başarısı göz önünde bulundurularak oluşturuldu. Her yıl İstanbul, Berlin ve Stockholm gibi büyük kentlerde 2-3 seminerin düzenlenmesi öngörülen girişim din odaklı işbirliğini değil, kültürel temelde işbirliğini hedefliyor.

13-14-15 Haziran günleri İstanbul’da gerçekleşecek toplantıda, katılımcıların Avrupa’dan Müslüman ve Yahudi 18-35 yaş grubu arasında yer alan genç girişimcilerden oluşacağı belirtildi.