New Orlans’ta Şölen

NBA All-Star 2008 Haftasonu Doğu ile Batı Karmaları arasındaki maçla sona erdi. Smaçların seyircileri coşturduğu ve son periyodu müthiş bir çekişmeye sahne olan şölende, gülen taraf Doğu oldu!

Spor
20 Şubat 2008 Çarşamba

New Orleans'ta düzenlenen 57. NBA All-Star 2008 Haftasonu Pazar akşamı Doğu ve Batı Karmaları arasında oynanan maçla sona erdi.

2007'de Las Vegas'ta oynanan maçı Batı Karması 153-132 kazanırken 31 sayı atan Kobe Bryant gecenin MVPsi (En değerli oyuncu) seçilmişti.

Cumartesi gecesi düzenlenen smaç yarışmasını Orlando Magic’li Dwight Howard, üç sayı yarışmasını Toronto Raptorslu Jason Kapono, yetenek yarışmasını Utah Jazzlı Deron Williams, şut yarışmasınıysa San Antonio takımı kazanmıştı.

Muhteşem organizasyon için 33 ayrı ülkeden 285 basın mensubu New Orleans Arena'ya geldi. Karşılaşma 44 farklı dilde ve 215 ülkede yayınlandı. Maç öncesinde Amerikan Ulusal Marşı'nı Stephanie Jordan seslendirdi.

Aldığı oylar doğrultusunda Batı Karması'nda ilk beş başlaması gereken Bostonlu Kevin Garnett sakat olduğu için Torontolu Chris Bosh koç Doc Rivers tarafından ilk beşte sahaya sürüldü.  Bir diğer sakat isim Kobe Bryant maça ilk beş başlamasına rağmen çok kısa bir süre oyunda kaldıktan sonra kenara geldi.  Maçın ilk basketini Batı Karması formasını giyen Miamili Dwyane Wade atarken oyunda kaldığı süre içinde yaptığı asistlerle dikkat çeken Jason Kidd bu bölüme damgasını vuran isimdi.

Doğu Karması ilk çeyreği 34-28 önde geçerken bu bölümde Batı'nın top kayıpları dikkat çekti. Uzun rotasyonunda Doğu'ya oranla çok daha fazla seçeneği olan Batı aynı yaratıcılığı kısalarda gösteremeyince hücumda zorlandı ve top kayıpları arttı.  Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlığı nedeniyle çok kısa bir süre sahada kalan Kobe Bryant dışında sayı atamayan tek isim Batı adına mücadele eden Phoenix’li Steve Nash'ti.

İlk yarıyı sayısız kapatan Steve Nash, 3. periyotta iki dakika geride kalırken, turnikeyle ilk sayılarını attı.

Batı'da kendi seyircisi önünde oynama fırsatı yakalayan Chris Paul, yaptığı asistlerle ön plana çıkarken, New Orleans taraftarlarından da alkış aldı. Batı'nın zaman zaman yaptığı ataklara karşılık vermekte gecikmeyen Doğu 3. periyodu 106-93 önde tamamladı.

4. periyoda Chris Paul ve Carlos Boozer'ın etkili oyunlarıyla etkili bir başlangıç yapan Batı Karması, farkı eritmeyi başarırken; önce Boozer double-double yaptı, hemen akabinde ise Paul double-double yapan isim oldu.  Batı 12-2'lik bir seri yakaladı. LeBron James seriyi durduran isim olurken, Paul önderliğindeki Batı, Nowitzki'nin devreye girmesiyle maçta ilk kez öne geçti: 110-112. Bu andan itibaren karşılıklı basketlerle maçın son anları büyük bir çekişmeye sahne olurken, Batı potasını 3'lük yağmuruna tutan Ray Allen, Doğu'yu önde tutan isimdi.  Doğu adına galibiyette başrol oynayan isimler 27 sayı 9 asist 8 ribaundluk performansıyla triple-double'ı kaçıran LeBron James ve benchten gelerek 28 sayı atıp, karşılaşmanın en skoreri olan Ray Allen oldu.

Batı'da ise 18 sayı atan Carmelo Anthony, Brandon Roy ve Amare Stoudemire yenilgiyi önleyemezken, Chris Paul'un 16 sayı 14 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

All Star’da Hido’nun takım arkadaşı, Superman kostümü giyerek katıldığı yarışmada smaç şampiyonu oldu. 

NBA All Star 2008 Smaç Yarışmasını Orlando Magic’li Dwight Howard şampiyon tamamladı. Hidayet Türkoğlu’nun takım arkadaşı geçtiğimiz yıl da bu yarışmaya katımış ancak birinci olamamıştı. İlk turun ardından finale kalan geçtiğimiz yılın şampiyonu Gerald Green ve Howard arasındaki birinciyi halk oylaması belirledi. Howard yüzde 78 taraftar oyu alırken Green yüzde 22’de kaldı ve şampiyon belirlenmiş oldu. Finalde Superman kostümüyle oynayan Howard, topu sektirip çemberin içine fırlatarak yaptığı smaçla izleyicileri coştururken, 50 tam puan aldı.