İsrail filmine “İzleyici Ödülü”

2008 Berlin Film Festivali’nde Eran Riklis’in “Limon Ağacı / Lemon Tree”, oylamada yeni bir rekora girdi. Riklis “İzleyici Ödülü kazanmak filmin keşfedilmesine anlamlı bir etken” dedi

Dünya
20 Şubat 2008 Çarşamba

İsrailli Yönetmen Eran Riklis’in “Limon Ağacı/ Lemon Tree”, cumartesi günü gerçekleşen Berlin Film Festivali’nde 20.000 oyla rekor kırarak İzleyici Ödülü’nü kazandı.

Limon Ağacı, bağımsız filmleri gösteren “Berlinale Panorama Bölümü”nün vitrini olarak gösterilmişti. İzleyiciler, festivalin resmi web sitesi’nden ve her gösterimin öncesinde dağıtılan oy pusulasından oylama hakkına sahiptiler.

New York’ta bulunan Riklis, “Bu inanılmaz bir hafta oldu. Yaklaşık 1000 kişinin ilk gösterime katılması çok heyecan verici” dedi.

Rikles kadın oyuncusu Hiam Abbas’a ilişkin; “Berlin’in kraliçesi herkes onu çok seviyor” ifadesini kullandı. Başarısından dolayı çok mutlu olduğu gözlenen Riklis “İzleyici Ödülü almak güvenin oyudur, aynı zamanda filmin keşfedilmesi için anlamlı bir etken. Benim anlayışımda, filmler izleyenler için yapılıyor bu yüzden onlara aitler” sözleri ile duygularını dile getirdi.

Berlin Film Festivali’nin Panorama’sında bu yıl gösterilen 52 filmden 19’u belgeseldi. İsrailli Yönetmen Amos Kollek’in “Restless/ Huzursuz” adlı filmi de festivalde, “Alman Sineması’nın Birleştirilme Ödülünü” aldı ve yabancı basın tarafından sıcak ilgiyle karşılandı.

Filmde rol alan Hiam Abbas, pazar günü gerçekleşecek ödül töreninde “Limon Ağacı”nı temsil edecek.