İngiltere’de antisemitizmle mücadele

İngiltere’de bir Yahudi Cemaati Vakfı, hazırlattığı antisemitizm raporu doğrultusunda, bu soruna karşı önlemler alma yönünde çalışmalar yapıyor

Dünya
20 Şubat 2008 Çarşamba

Bağış ve emniyeti sağlamakla yükümlü, Kamu Güvenliği için çalışan vakfın raporuna göre, antisemit saldırılar en yüksek düzeye ulaştı. Vakıf, İngiltere Yahudilerinin emniyeti için, medyadaki ve hükümetteki antisemitizme karşı eğitim verilmesini sağlayıp önerilerde bulunuyor.

2006’da 112 antisemit olay yaşanmasına karşın bu olayların sayısı giderek yükseldi. Bu olaylarda şiddet uygulandığı için saldırıya uğrayan kişilerin hayati tehlike geçirmeleri söz konusu oluyor. 1984’te takibine başlanan antisemit saldırıların, en yüksek düzeye ulaşıldığı belirtildi. Vakfın raporuna göre, 2007’de İngiltere’de 547 antisemit nefret olayları yaşandı.

2006’da antisemit olayların artmasına aynı yıl gerçekleşen İkinci Lübnan Savaşı’nın sebep olduğu ifade edildi.

547 antisemit saldırıdan 62’si Yahudi mülkiyetlerine “ zarar vermek ve kutsal mekânlarına saygısızlık” olarak belirlendi.

Rapor, Union of Jewish Students (Yahudi Öğrencileri Birliği)’nin Yahudi öğrencileri de kapsayan ve artan antisemit olaylara karşı duydukları huzursuzluğu da yansıyor. Rapora göre, üniversite kampuslarındaki antisemitizm ana sorunu oluşturuyor.

Vakıf, emniyet güçlerine bildirilmeyen benzeri olayların da yaşandığını ve Yahudi öğrencilerin daha emniyetli ortamlarda, huzurla yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldığını bildirdi.