Hükümeti düşürmek için bir tuğla kaldı

Geçen pazar günü İşçi Partisi Başkanı Ehud Barak’a yakın bir yetkili tarafından basına yapılan açıklamada, Şas Partisi’nin hükümetten ayrılması durumunda İşçi Partisi’nin de hükümete devam edemeyeceği belirtildi

Dünya
20 Şubat 2008 Çarşamba

İşçi Partisi Başkanı Ehud Barak’a yakın delegelerden birinin pazar günkü basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre, Şas Partisi hükümetten ayrılırsa İşçi Partisi de görevden istifa edecek. İşçi Partili yetkili Kudüs sorununda kesinlikle taviz vermeyeceklerini açıkladı. İşçi Partisi’nin Kudüs ile ilgili hiçbir pazarlığa girmeyeceği bildirildi. Yapılan tahminlere göre, Barak ve Şas ruhani lideri Rav Ovadia Yosef cuma günkü görüşmelerinde devlet ve savunma meseleleri dışında gelecek seçimler hakkında da bilgi alışverişinde bulundular.

Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu da Ariel’deki konferansta yaptığı bir açıklamada, Şas Partisi’nin yer almadığı bir koalisyonun devam edemeyeceğini söyledi. Netanyahu 67 koltuğa sahip Şas’ın hükümetten ayrılması için Likud milletvekilleri ve parti yandaşlarının ayrıca çalışma yaptıklarını dile getirdi.