Stil sahibi kadınlar...

Vücudunuz yaşınıza göre muhteşem olabilir, ama stil sahibi bir kadın olmalı ve yaşınıza uygun giysileri her zaman doğru olarak seçebilmelisiniz. Kendinize yakışanı ve kendi tarzınıza uygun olanları bulabilmelisiniz

Batya KEBUDİ Yaşam
20 Şubat 2008 Çarşamba

Bazı moda akımları vardır ki hemen her yaş grubuna uygun olsa da bazıları gençlere göre oluyor. Ya da siz eğer 20’li yaşlardaysanız kendinize sorun, elinize aldığınız bluzun içinde annenizin ne kadar harika duracağını düşünüyorsanız büyük ihtimalle o bluz sizin için fazla olgun bir seçim olacaktır, annenize hediye almayacaksınız uzaklaşın. Ne yaşınızdan fazla olgun, ne de fazla genç giyinin!

Bugünü takip edin

Geçmişte o kıyafetler belki tamamen sizi ifade ediyordu, tam da kişiliğinize tarzınıza uygundu, ama üzerinden geçen 10 yıla rağmen siz hala aynı moda akımının etkisinde kaldıysanız, ya da daha da kötüsü bir daha asla moda olmayacağını bile bile 20 yıldır aynı parçayı gardırobunuzda saklıyorsanız, lütfen bugünü takip edin. 25 yaşlarında bir genç kızsanız ve vintage bir elbiseyi giyiyorsanız, retro görünümünüze bayılabilirim, ama aynı kıyafet 50’li yaşlarda bir hanımda aynı çekiciliğe sahip olmayabilir. Eğer bir moda akımını ilk giydiğinizde siz çok gençseniz, mesela 18 yaşında ve elbise altı taytlar giyiyorsanız, aynı akım yıllar sonra bir başka yorumla ikinci kez gündeme geldiğinde siz bu tarz için belki biraz fazla olgun olabilirsiniz… Bu ister süper miniler olsun isterse elbise altı taytlar olsun, fark etmez.  Önerim moda ikinci kez karşınıza çıktığında onu hayatınıza sokarken aşırılıklardan uzak durun.

İç çamaşırınızı doğru seçin

Uygun beden, uygun renk seçimleri hem vücudunuzun hatlarını yönetmenize, hem de iyi görünmenize yardımcı olur. Fazla sıkı çamaşırlar taşmalara sebep olurken askıları gevşemiş yada büyük gelen bir sutyen size gerekli desteği vermeyecektir. Dar gelen, sıkıştıran, ya da bollaşan eskimiş çamaşırlardan kurtulun. Kabartılı, dantelli desenli çamaşırlarınızı pamuklu bluzların içine giymeyin…

Kendinizi küçük beden içine sıkıştırmayın

Daha küçük beden bir giysinin içine girdiğinizde sandığınızın aksine daha küçük görünmüyorsunuz. Çünkü vücudunuzun güzel yanlarıyla birlikte aslında saklamak istediğiniz noktalarını da gözler önüne seriyorsunuz.

Marka bağımlısı olmayın

Markası ne olursa olsun, kimin tasarımı olursa olsun, ya da ne kadar pahalı olursa olsun, eğer içinde bulunduğunuz kıyafetin rengi ve kesimi sizin için uygun değilse almayın ve giymeyin. Modayı çok sıkı takip edenler son moda akımlarını hiç sorgulamadan alırlar. Bunu da etrafındakilere gösterirler.Oysa herkesin aklında ‘Acaba aynaya bakmışmıdır?’ gibi bir soru takılabilir.

Doğru yer, zaman ve mekan

Yerine, zamanına uygun, yaşam tarzınıza uygun, yaşınıza uygun, mevsime uygun, saate uygun, gündeme uygun… Uygun giyinmek kendinize ve başkalarına gösterdiğiniz özen ve nezakettir…

Gizlemeniz gerekeni vurgulamayın

Vücudunuzu iyi tanıyın, giysi ve aksesuarlarınızı da vurgulamak istediğiniz noktaları ortaya çıkarmak için doğru kullanın… Vücudunuzun en güzel yeri ayak bilekleriniz değilse, onları vurgulayacak bilekten bağlı ayakkabılardan kaçının. Ya da belinize dikkat çekmek istemiyorsanız kocaman tokalı kemerden vazgeçmelisiniz.

Alışveriş kuralını unutmayın

Gözünüze güzel görünen her şeyi almak ya da giymek zorunda değilsiniz. O ayakkabılar gardırobunuzdaki hiçbir şeyi tamamlamıyorsa, ya da onunla giyecek hiçbir şeyiniz yoksa vazgeçin… İndirim olduğu zamanlarda bazen ipin ucunu kaçırabiliyoruz. Tabii bu arada bu sezon çok moda olsa da gelecek sene gündemden düşecek giysi ve aksesuarlara pek fazla yatırım yapmamakta fayda var.