Sderot’un çilesi sokağa taştı

Tel Aviv metropol alanında polis kuvvetlerinin önlem almalarına rağmen, protestocular anayolu kesmeyi ve trafiği durdurmayı başardılar. Göstericiler, Tel Avivlileri bir araya toplamak için hoparlörler kullandılar

Dünya
13 Şubat 2008 Çarşamba

Sderot’un mücadele taraftarları Gazze çevresinde güvenliği sağlama bilincini arttırmak üzere pazartesi günü Tel Aviv’in en sık kullanılan Ayalon ana yolunu trafiğe kapadılar.

Protestocular, polis tarafından bastırılana kadar Tel Aviv’deki Azrieli alış veriş merkezi ve Hashalom tren istasyonunun yanından geçen Ayalon ana yolunu kapatıp kuzey yolu trafik akışını tamamen durdurmayı başardılar.

Göstericiler daha sonra da Tel Aviv’deki Menachem Giriş Yolu’nu trafiğe kapattılar.

Gösteri sırasında Negev yerleşimcilerini roket atılmasından önce uyarmak için sürekli kullanılan alarmı veren hoparlörler kamyonlarda taşındı. Etkinlikte yaklaşık 200 kişi hazır bulundu.

Prtotesto girişiminde yer alan bir Sderot yerleşimcisi halkın desteğinden kuvvet aldığını belirterek, “Çok fazla sevgi var, destek vermek için insanlar arabalarındaki kornaları çalarak geçiyorlar. Her gün farklı yerlerde hareketimize devam etmeyi planlıyoruz. Bizim de çocuklarımız var, biz de onların oyun parklarına ve çocuk yuvalarına gitmek istiyoruz” dedi.

Yürüyüşe katılan bir Tel Aviv’li olan Dedi Zemer, “ Biz, Sderot ve Gazze çevresinde yaşayan topluluklara destek vermek için buradayız. Herkese aynı şekilde hareket etmek üzere çağırıda bulunuyoruz” dedi.

Protestocuların, pazar günü planladığı Tel Aviv ve Kudüs yürüyüşünü bildirmeleri üzerine, polis sabahın erken saatlerinden beri hazırlık yapmaya başlamıştı.

Protestocular pazartesi günü Sderot’tan otobüslerle ayrıldılar. Protestonun başındaki liderlerden biri olan Alon Davidi, “Biz, Başbakan Ehud Olmert’e Tel Aviv yerleşimcilerinin de Sderot’ta yaşayan halkın tıpkı İsrail’in diğer şehirlerindeki gibi huzurla yaşamasını desteklediğinin mesajını iletmek istiyoruz” dedi.