ajanda’m

Aylin YENGİN Yaşam
13 Şubat 2008 Çarşamba

• NE İZLEYELİM?

8 Şubat’ta gösterime giren Charlie Wilson’ın Savaşı (Charlie Wilson’s War) muhteşem kadrosuyla, haftanın en çok rağbet gören filmlerden biri olmaya aday. Başrollerini Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman ve Emily Blunt’ın paylaştıkları dram/biyografi türündeki filmin yönetmeni Mike Nichols. Filmde, Afganistan’da Sovyet işgali sırasında, komünizme karşı direnen mücahitlere gizli yollardan silah ve finans desteği sağlayan Teksaslı kongre üyesi Charlie Wilson’ın gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor. Charlie’nin yakın dostu, bazen de sevgilisi olan Joanne Herring, Teksas’ın en zengin kadınlarından biriydi ve çok önemli bir anti-komünist olarak tanınıyordu. Sıradışı bir ittifak kurabilmek için dünyayı dolaştılar. Başarıları olağanüstü. Film 65. Altın Küre Ödülleri’nde 5 dalda aday oldu. 

 

• NE DİNLEYELİM?

Hamile Piyanistten Özel Konser: Anjelika Akbar, Bebekleri Yaşatalım Fonu Yararına Sahnede… 17 Şubat Pazar günü saat 15.00’te Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da sahne alacak. Bebekleri Yaşatalım Fonu, 1997 yılında Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi tarafından, sağlık sorunlarıyla doğan ancak ailelerinin maddi imkânları yeterli olmayan bebeklerin tedavilerinin karşılanabilmesi için kuruldu. Kendisi de hamile olan Anjelika Akbar, günlük hayatını alışageldiği şartlarında sürdürürken düzenlediği Hamile Piyanistten Özel Konser ile bir ilke imza atıyor. Ünlü besteci ve piyanist, konserde en rahatlatıcı, en huzur verici klasik eserlerin yanında kendi bestelerine de yer vererek, salonda bulunan anne adaylarının bebekleriyle çok farklı bir iletişim kurmalarını sağlayacak. Bilet fiyatları 39.50 YTL, bağış noktaları ise, Amerikan Hastanesi Veznesi ile Yapı Kredi Bankası, Koza Şubesi, Hesap No: 16124499

 

• NE OKUYALIM?

Ocak ayında GOA Yayınları’ndan piyasaya çıkan, Sami Michael’in kaleme aldığı ve Nita Kurrant’ın İbranice’den Türkçe’ye çevirdiği Nabile, en çok satanlar listesine hızla yükseliyor. Kitabın arka kapağında yazanları paylaşmak istiyorum: “Holokost’tan kurtulmuş, korkularıyla yaşayan bir annenin oğlu olan zengin ve başarılı Zeev Epstein bir gün aslında evlatlık alındığını öğrenir. Annesi ve babası 1948 yılında Hayfa’dan kaçan Filistinli bir çifttir ve o karmaşada bebek beşikte unutulmuştur. Zeev hem Yahudilerin “Holokost”unun hem de Filistinlilerin “nakba”sının ikinci nesline aittir; sevgiyle ve cesaretle bu zorlu çifte yükü olabildiğince taşımak için elinden geleni yapar. Sami Michael’ın çok kültürlü deneyimi, kanayan topraklarda yaşayan bu iki millet hakkında, bir sanatçı duyarlılığıyla derin sorular sormasını sağlıyor.

 

• NEREYE GİDELİM?

Bu hafta, karı özleyen İstanbullulara tavsiyem: Kartalkaya… Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya gerçek bir kayak ve snowboard cenneti. Bolu’nun güneydoğusunda, Köroğlu Dağları üzerinde yer alan ve çevresi orman örtüsüyle kaplı olan merkez, Alp disiplini kayak ve Tur kayağı için çok uygun koşullara sahip. Kartalkaya’da kalınabilecek oteller arasında: Dorukkaya, Grand Kartal ve Kartal Otel sayılabilir. Kayak için en uygun zaman Aralık-Mart arası ve kar yüksekliği, normal kış koşullarında üç metreye kadar ulaşıyor, bu yüzden Sevgililer Günü programınızı henüz yapmadıysanız eğer, acele edin, çünkü bu mevsimde Kartalkaya’da yer bulmak çok zor! Daha çok bilgi için Kartalkaya’nın resmi sitesi www.kartalkaya.org’u tıklayabilirsiniz.