Ehud Barak Ankara’daydı

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, 12 Şubat Salı günü Ankara’yı ziyaret etti. Gönül, konuk Bakan Barak'ı Milli Savunma Bakanlığı'na gelişinde askeri törenle karşıladı. Görüşmenin gündemini Sderot’a atılan roketlerin yanı sıra iki ülke arasındaki askeri malzeme anlaşması oluşturdu

Dünya
13 Şubat 2008 Çarşamba

İsrail Savunma Bakanı ve İşçi Partisi Lideri Ehud Barak iki günlük Türkiye ziyaretinde Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştü.

Siyasi konuların ağırlıkta olduğu Barak- Gönül görüşmesinde, son günlerde Sderot’a atılan roketlerin artışıyla ilgili alınabilecek önlemler üzerine konuşuldu. Ayrıca Barak, Hamas’ın Gazze Şeridi sınırından attığı roketleri durdurmak amacıyla Filistin topraklarına inşa edilen duvarla ilgili yetkililere açıklamalarda bulundu.

Gönül; Türkiye ile İsrail arasında gitgide büyüyen işbirliğinin, bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunduğunu ifade etti. Barak, Savunma Bakanı’nın yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile de bir araya geldi. Başbakan Erdoğan ile görüşmesi basına kapalı olarak, 1 saat 45 dakika sürdü.

Ziyaretinin ikinci gününde Barak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile bir araya geldi. Savunma Bakanı Barak’ın gündeminde, Türkiye’ye İsrail yapımı casus uydu satışı ve Gazze Şeridi’ndeki kritik durum yer aldı.

Savunma Bakanlığı’nın ayrıca İsrail’den 200 milyon dolar maliyetindeki 10 Heron satın alması bekleniyor. Yetkililere göre, önümüzdeki günlerde İsrail’in ürettiği roket karşıtı Arrow II’nin satışıyla ilgili de İsrail ile görüşmeler yapılacak.