Los Angeles’da Sderot çocukları için kampanya

Los Angeles’daki İsrail Konsolosluğu, İsrailli Liderler Kulübü (ILC) ile halkla ilişkiler kampanyası başlattı. Kampanyanın amacı İsrail’in Sderot Kasabası’nda yaşayan çocukların durumuna dikkat çekmek

Dünya
6 Şubat 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz salı günü, Gazze Şeridi’nden düzenli olarak füze saldırısı altında kalan Sderot kasabasındaki çocukların durumunu dünya medyasına anlatmak için “Sderot için Yaşam” (Live 4 Sderot) adlı bir kampanya başlatıldı.

Kampanyanın bir parçası olarak İsrail havayolu şirketi El-Al, Sderot’tan Los Angeles’a 10 genç yollayacak. Gençler  kampanya süresince birçok okulu ve üniversiteleri gezerek yaşadıkları dramı anlatacak.

Kampanya için ayrıca bir internet sitesi açıldı. Internet sitesinde Sderot hakkında bilgi bulunuyor. Internet sitesinin adresi www.live4sderot.org. YouTube adlı internet sitesinde de, Sderot’taki çocukların yaşamı ve herkesin barış içinde yaşamaya hakkı olduğunu gösteren bir video yayınlandı.

26 Şubat tarihinde İsrail Konsolosluğu ve ILC Sderot’taki çocuklara yardım amaçlı bir konser düzenleyecek. Bu konserde en az bir milyon dolar bağış toplanması bekleniyor.

Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa konsere katılarak İsrail’in 60. kuruluş yıldönümü kutlamalarını başlatacak.