Hamas, İsrail’e Gilad Şalit’ten mektup verdi

Hamas’ın İsrail’e, İsrail Savunma Kuvvetlerinden kaçırılan asker Gilad Şalit tarafından yazılmış mektup teslim ettiği belirtildi

Dünya
6 Şubat 2008 Çarşamba

Bazı kaynaklar İsrail’in geçen ay Şalit’in el yazısından bir mektup aldığını bildirirken, diğer kaynaklar ise Hamas’ın İsrail’e kaçırılan asker tarafından farklı bir mesaj verdiğini belirtti.

Mektup, gerçekliği tespit edilmek üzere Şalit’in ailesine gönderildi. Mektubun acilen aileye gönderilmesi, İsrail’in konu üzerinden bir an önce müzakerelere başlamak istediğini gösterdiği açıklandı.

Başbakan Ehud Olmert, Şalit’in serbest bırakılması için  Filistinli esirlerin takası kriterini hafifletmeye karar verdi. Ancak, sonuca varıp anlaşabilmek için Hamas’ın da daha rahat olması gerektiği konusunda ısrar etti.

Olmert, bakanların ve savunma yetkililerinin katıldığı toplantıda “anlaşmayı sonuçlandırmak istediğini” fakat “Hamas’ın isteyeceği her türlü bedele razı olmayacağını” belirtti.

Bu konunun birkaç ay daha devam edeceği vurgulanıyor. Asıl sorun, Şalit’in yerine İsrail’in hangi esirleri bırakacağına dair anlaşma olmaması. İsrail, Hamas’ın talep edeceği birkaç kişiyi bırakmayı kabul etti.