İsrail, Direniş Tugayları liderini öldürdü

İsrail Hava Kuvvetleri, Hamas’a yakınlığıyla bilinen Direniş Tugayları Lideri Abu Said Karmut’u pazartesi günü meydana gelen hava saldırısında öldürdü

Dünya
6 Şubat 2008 Çarşamba

Filistinli sağlık görevlilerinin yaptığı açıklamaya göre; pazartesi günü İsrail Hava Kuvvetlerinin Kuzey Gazze’de yol alan bir arabaya yaptığı saldırıda ikisi ağır olmak üzere üç kişi yaralandı.  Direniş Tugaylarının (Popular Resistance Commitees) ifadesine göre liderleri Abu Said Karmut, bu saldırıda hayatını kaybetti. 

Hava saldırısı bir kişinin hayatını kaybettiği ve on bir kişinin yaralandığı Dimona’nın Negev kentinde meydana gelen intihar saldırısından kısa bir süre sonra gerçekleşti fakat iki saldırının birbirine misilleme olduğuna dair bir ipucuna rastlanmadı.

Hamas’a olan yakınlığıyla dikkat çeken Direniş Tugaylarının yaptığı açıklamaya göre Karmut daha önce dört İsrail saldırısından sağ kurtulmayı başarmıştı. Direniş Tugayları, İsrail’in güneyine yüzlerce füze saldırısında bulunmuştu.

Gazze’de Sağlık Bakanlığı yetkilisi olarak görev yapan Dr. Moaiya Hassanain, Beit Lahiya kentine yapılan hava saldırısında iki kişinin daha yaralandığını açıkladı.  Beit Lahiya Filistinli militanlar tarafından İsrail’e füze atmak için üs olarak kullanılıyordu. 

Pazartesi günü İsrail Ordusu komandoları, İslami Cihad mensubu iki silahlı kişiyi öldürdü.  Batı Şeria’nın Kabatiya kentinde yer alan baskında, bir kişi ağır yaralandı.  Adları Amar Zakarna ve Ahmed Abu-Zaid olan saldırganların üzerinde tüfek ve cephanelikler bulundu. 

İsrail Ordusu bir gecede Batı Şeria’da aranan on Filistinliyi tutukladı.  İki hafta önce İsrail Ordusu, İslami Cihad’ın Batı Şeria’nın kuzeyindeki askeri kanadının lideri olan ve senelerdir aranan militan Walid Obaydi’yi öldürmüştü.  Obaydi’nin 2006 yılında, Tel Aviv’de bir otobüs durağında meydana gelen ve on bir kişinin hayatını kaybettiği patlamadan sorumlu olduğuna inanılıyor. 

İsrail’e Kassam Saldırısı

İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, Gazze Şeridi’nde Filistinli militanlar pazartesi sabahı İsrail’e dört Kassam Füzesi fırlattı.  Sha’ar Hanegev bölgesinden patlamalar duyulmasına rağmen, füzeler yerleşim bölgelerine düşmedi.  Diğer roketler ise Negev’de açık alanlara isabet etti.  Kassam füzeleri sonucunda ölen, yaralanan veya zarar gören olmadı.