SANATTA KISA KISA...

31 Ocak 2008 Perşembe

İvet Tezel resim sergisi

İvet Tezel, yapıtlarını 2-15 Şubat tarihleri arasında Galeri Sev-Art’ta sanat severlerle buluşturuyor. İlk resim çalışmalarına Amerika’da Silver College’de başlayan sanatçı, tekniğini Sabri Berkel ve Ekrem Kahraman ile yaptığı atölye çalışmalarıyla geliştirdi. Birçok karma sergiye katılan Tezel, resimlerinde doğadan izlenimlerini empresionist bir fırça ile aktarıyor. Açılış, 2 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de bir kokteyl eşliğinde gerçekleşecek. Tel: 0532 324 07 06

Ölüm ve Kız

Şilili Yahudi gazeteci/yazar, insan hakları savunucusu Ariel Dorfman’ın sinemaya da uyarlanan oyunu (Kitabı Can Yayınları’ndan çıktı), Yeditepe Üniversitesi mezunları ve öğrencilerinin kurmuş olduğu Tiyatro Turuncu tarafından Profilo Kültür Merkezi’de sahneleniyor.

Oyunda, geçmişte karısı da işkence görmüş Gerardo Escobar’ın, diktatörlük döneminde işlenen insanlık suçlarıyla ilgili komisyona üye seçilmesiyle başlayan sorgu dolu bir öykü anlatılıyor.

Haftanın dans performansları

Zeynep Tanbay yeni projesiyle CRR’de

Akbank’ın sponsorluğu ile kurulan Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), koreografisi Zeynep Tanbay’a ait Vivaldi ve Stravinsky adlı iki yeni dansın prömiyerini 30-31 Ocak tarihlerinde Cemal Reşit Rey’de sahneliyor. Vivaldi ile barışı, Stravinsky’de ise şiddetin karşısındaki insan halini dansla dillendiren topluluğa Fazıl Say, kendisi için üretilen “bilgisayar endeksli” konser piyanosu ile eşlik edecek.

FKM’de “Çıplak Ayaklar Kumpanyası”

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Türkiye’de giderek gelişmekte ve tanınmakta olan Modern/Çağdaş Dans (hareket-performans-tiyatro-video vb.) sanat dalının önemli temsilcileri arasında yer alan Çıplak Ayaklar Kumpanyası’na 31 Ocak Perşembe günü ev sahipliği yapacak. Alternatif bakış açılarını barındıran dansçıların kurduğu bir proje topluluğu olan Kumpanya, düzenli eser üretip farklı bir sahne dili oluşturabilmeyi amaçlamaktadır.

Biletler gösteriden 1 saat  öncesinde satışa sunulacaktır. 0212 334 87 40 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.