NBA’de söz Hido’nun

Hido fırtınası dinmek bilmiyor! Orlando Magic, sahasında bu sezonun ses getiren takımı Boston Celtics'i son anda yendi! Karşılaşmanın en skorer ismi olmayı başaran Hidayet Türkoğlu, son saniyede attığı üçlükle oyunun kaderini değiştirdi!

Spor
31 Ocak 2008 Perşembe

Orlando Magic, sahasında Boston Celtics'i 96-93 yenerken,Hidayet karşılaşmayı 27 sayıyla tamamlayarak, maçın en skorer ismi oldu. Maçın son 3.5 saniyesine 93-93'lük eşitlikle girilirken, son topu kullanan Hidayet, Celtics'in yıldızı Paul Pierce'ın üzerinden attığı üç sayılık basketle maçı Orlando'ya getirdi.

Karşılaşmaya ilk beşte başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, karşılaşmada 27 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistlik performans sergiledi. Hido’yu 18 sayı ve 16 ribauntla Dwight Howard takip etti. Maçı 15 sayı, 6 ribauntla tamamlayan Rashard Lewis'in çabaları da galibiyete katkı sağladı.

Celtics'de ise 24 sayı ve 9 ribauntla başarılı bir performans sergileyen Paul Pierce'ın çabaları galibiyeti getirmeye yetmezken, 17 sayıyla maçı tamamlayan Ray Allen'ın ve 16 sayıyla oynayan James Posey'in gayreti, yenilginin önüne geçemedi.