Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Bayanlarda sür

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvasında favoriler tel tel dökülürken Rus Maria Sharapova rakip tanımayan ve kupa kazanan tek favori oldu. Tek bayanlar final mücadelesinde beş numaralı raket Rus Maria Sharapova, Ivanovic'i 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu...

Spor
31 Ocak 2008 Perşembe

Turnuvanın 5 numaralı raketi Rus Maria Sharapova, dünyanın 3 numaralı tenisçisi Ana Ivanovic’i iki set sonunda, 7-5 ve 6-3 yenerek, şampiyon oldu.

Bu zaferle kariyerindeki 3. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Sharapova, turnuvada set vermeden şampiyonluğa ulaştı. Maçın ilk setinde büyük çekişme yaşanırken, setin sonlarında oyunun üstünlüğünü eline alan Sharapova ilk seti 7-5 almayı başardı. İkinci sete de büyük moralle başlayan Sharapova, ikinci sette durum 3-3 iken, Ivanovic’in servis kırmayı başardı ve eline geçirdiği bu avantajı iyi kullanarak, bu seti de 6-3 aldı. Sharapova, turnuva boyunca çok iyi bir performans ortaya koydu. 

Çeyrek finalde de dünyanın bir numaralı raketi Belçikalı Justine Henin’i yenen Sharapova, geçen sene omzundan geçirdiği sakatlık yüzünden bir türlü istediği performansı yakalayamamıştı. 

2008 tenis sezonuna çok iyi başlayan Rus raket, sakatlığının tamamen geçtiğini ve eski form grafiğine ulaşacağını bu şampiyonlukla bir kez daha gösterdi.

Avustralya Açık'ı kazanan ilk Sırp tenisçi Djokovic

96. kez düzenlenen toplam 20.6 milyon ödüllü sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde şampiyonluğu Sırp raket Novak Djokovic kazandı. Finalde karşılaştığı turnuvanın sürpriz ismi Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-1 mağlup eden 20 yaşındaki Djokovic, ikinci kez finalist olduğu bir Grand Slam'de ilk zaferini kazandı. 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 almayı başardı.

Merkez Kort'ta yapılan maça iki tenisçi de tutuk başlarken, rakibinin basit hatalarını iyi değerlendiren Tsonga 49 dakika süren seti 6-4 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette bu kez basit hata sayısını artıran Tsonga oldu. Etkili back-hand'leriyle rakibini zorlayan Djokovic, sekizinci oyunda rakibinin servisini kırdı ve kendi servis oyununu da alarak, 6-4'lük set skoruyla durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sette de agresif oyunu ile rakibinin iki kez servisini kırmayı başaran Sırp raket, seti 6-3 alarak 2-1 öne geçti. Dördüncü sette her iki oyuncu da servis oyunlarına tutundu. Başa baş mücadele tie-break'e taşınırken, tie-break'i 7-2, seti de 7-6 kazanan Novak Djokovic karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Turnuvada ilk kez Tsonga'ya set kaybeden Sırp raket, Avustralya Açık'ı kazanan en genç 4. raket olurken şampiyonluk ödülü olarak da 1.370.000 doların sahibi oldu.

Bu arada sezonun ilk Grand Slam Turnuvası Melbourne Park'taki kortlarda 96'ıncısı yapılan Avustralya Açık'ı ve 14 gün süren turnuvayı toplam 605.735 izledi.