İsrail’de soğuk hava dondurdu

İsrail’de alışılmadık soğuklar hayatı felç ederken, ülke genelinde 6 evsiz donarak hayatını kaybetti. İki evsiz ısınmak için yaktıkları ateşin neden olduğu yangında öldü

Dünya
31 Ocak 2008 Perşembe

Soğuklar İsrail’i vuruyor. Geçtiğimiz günlerde 50 yaşında bir evsizin Tel Aviv’de donarak ölmesinin ardından, bu hafta da kar alarmı verildi. Soğuklara ve kar yağışına alışık olmayan İsrailliler soğuk ve donma haberlerini endişe ile takip ediyor.

Yetkililer geçtiğimiz hafta donarak ölen evsizin, soğuklar nedeniyle son iki hafta içinde hayatını kaybeden altıncı İsrailli olduğunu belirtiyor.

Kar beklentisi İsrail’de yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar şartlarına alışık olmayan ülke yakın zamanda yapılacak büyük organizasyonların sekteye uğramaması için mücadele ediyor. En büyük çaba ise yolların kapanmaması için veriliyor.

On gün önce 65 yaşındaki bir sevsiz Rishon Letzion’da ölü bulunmuştu. Bu olaydan üç gün sonra Bat Yam’da evsiz bir kadın sokakta uyurken donarak hayatını kaybetti.

Aynı gün Negev’in bir köyünde sekiz yaşındaki bir kız çocuğunun öldüğü haberi geldi. Bir gün sonra 78 yaşında bir kadın Beer Şeva’da ölü bulundu. Ardından 36 yaşında bir evsiz hipotermiya nedeniyle hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Pazar günü ise Rishon Letzion’da çıkan yangın nedeniyle iki evsiz daha hayatını kaybetmişti. Polis yetkilileri yangının, evsizlerin ısınmak için yaktıkları ateş nedeniyle çıktığını belirtiyor.