Ulus Özel Musevi Okulları’nda etkinlikler, konukla

Toplum
30 Ocak 2008 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Okulları’nda 1. dönem yarıyıl tatili öncesi etkinliklerle dopdolu bir hafta yaşandı. Yoğun sınav döneminin ardından özel konukların ağırlandığı, yarışmaların düzenlendiği haftada öğrenciler keyifli saatler yaşadılar.

Okullararası şiir dinletisi

UÖMO Lise Edebiyat Bölümü’nün, Türk Edebiyatı’nın önde gelen şiir ve şairleri konusunda öğrencileri bilgilendirmek ve şiirden zevk alan yetişkinler olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği “Okullar arası Şiir Dinletisi” İstanbul’un seçkin okullarının da katılımı ile gerçekleşti.

İlköğretim 2. kademe öğrencileri bilgi yarışması

İlköğretim Türkçe ve Sosyal Bölümü’nün öğrencileri ilçe çapında katılacakları bilgi yarışmasına hazırlamak ve öğrenciler arasında bilgi alışverişi sağlamak amacıyla düzenlediği yarışmalar iki etapta gerçekleşti. Birinci etabı kazanan 6-A, 7-B, 8-A öğrencileri ile her sınıfın birincilerinden oluşan karma grubun şampiyonları ödüllerini okulun kapanış töreninde aldılar.

İlköğretim ve lise münazara yarışmaları

“Çocuğun eğitiminde ailesi mi çevresi mi etkilidir” konusu İlköğretim 2. kademe öğrencileri tarafından tartışıldı. Münazarayı kazanan ve  “Çevresi etkilidir” konusunu savunan 6-B ve 7-B öğrencilerinden oluşan karma grubun konuyu ele alışı ve sunum teknikleri öğretmenleri ve arkadaşları tarafından büyük beğeni kazandı. 9.sınıf öğrencileri “Meslek seçiminde sosyal gerçekler ve ekonomik koşullar mı, yoksa kişisel ilgi alanları ve yetenekler mi etkilidir” konusunu tartıştılar. Münazarayı “Meslek seçiminde sosyal gerçekler ve ekonomik koşullar geçerlidir” tezini savunan 9-C sınıfı öğrencileri kazandı.

İlan Haviv’le Tu Bişvat Konseri

İstanbul’daki Tu Bişvat etkinliklerine katılan İlan Haviv, UÖMO İbranice Bölümü’nün daveti üzerine Amram Oditoryumu’nda ilköğretim öğrencilerine olağanüstü bir konser verdi.

Nasuh Mahruki’yle dağcılık ve AKUT üzerine 

17 Ağustos 1999 depreminden tanığımız AKUT’un kurucusu ve Everest’e tırmanan ilk Türk olan Nasuh Mahruki UÖMO lise ve ilköğretim 2. kademe öğrencileri  ile dağcılık, AKUT, Türk toplumunun değerleri ve  gençleri  gelecekte bekleyen sorunlarını üzerine bir söyleşi  yaptı.

“Korkunun Dilini Anlamak” ve  Bessi Meshulam

İstanbul psikanaliz Derneği Üyesi Psikoterapist Bessi Meshulam Anaokulu velileri ile “Korkunun Dilini Anlamak” konusunda interaktif bir söyleşi yaptı.

Çiğdem Gündeş ile masallar

UÖMO 1.Kademe öğrencileri ile masallar üzerine söyleşi yapan yazar Gündeş, etkinliğin sonunda masallarını okuyup gelen öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Masa Tenisi İlçe Şampiyonası’nda 2.lik ve 3.lük

UÖMO Öğrencileri Beşiktaş İlçesi masa tenisi turnuvalarında; Küçük erkeklerde ilçe 3.sü, Yıldız Kızlarda ilçe 3.sü, Yıldız erkeklerde ilçe 2.si oldular.

Okullararası Badminton Şampiyonası başarıları

UÖML öğrencileri İstanbul Okullararası Badminton Şampiyonası’nda Genç erkekler İstanbul 3.sü Genç Kızlar İstanbul 4.sü oldular.