Toplumdan Haberler

Toplum
30 Ocak 2008 Çarşamba

Barınyurt’ta Tu Bişvat

Ağaçların yılbaşısı olarak nitelendirilen Tu Bişvat 22 Ocak Çarşamba günü Barınyurt’ta pansiyonerler, barınyıldızlar ve cemaatimiz  hazanlarından Avram Darsa ile Yasef İyigör’ün eşliğinde kutlandı. Dernek bahçesine vişne ağacının dikilmesi sonrasında bayramı simgeleyen kuru meyvelerin duaların okundu. Müzik eşliğinde hep birlikte yemek yenildi. Gün her sene dikilen fidanların yeşerip büyük ağaçlar olması ve gölgelerinden herkesin faydalanması dilekleriyle son buldu.

Şaar Aşamayim Sinagogu’nda Tu Bişvat

Kemerburgaz Şaar Aşamayim Sinagogu’nda 20 Ocak Pazar günü Tu Bişvat kutlandı. Rav Naftali Haleva’nın da hazır bulunduğu kutlamada, meyvelerin berahaları okundu. Gitarist İzi Eli’nin müziği ile renk kattığı günde Kemerburgaz sakinleri aileleriyle birlikte bir bayram gününü daha birlikte kutlamanın keyfine vardılar.

İYD’de müzikli kutlama

Geçtiğimiz hafta  İhtiyarlara Yardım Derneği cemaatimizin  bir sanatçısını ağırladı. Tu Bişvat Bayramı sebebi ile derneğe gelen İzi Eli’yi pansiyonerler coşku ile karşıladı. Derneğin üst salonunda yapılan kutlamada  uzun yıllardır müzikle uğraşan İzi Eli güzel sesi ve gitarı ile pansiyonerlere müzik ziyafeti verdi. Birçok dilde şarkılar söyleyen İzi’ye pansiyonerler de eşlik etti.

Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın ziyareti

Hahambaşı Rav İsak Haleva geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Beşalah Peraşasının haftası Neve Şalom’u ziyaret etti. 18 Ocak Cuma akşamı, Şabat yemeğini Neve Şalom ve Matan Baseter-Barınyurt yöneticileriyle paylaşan Hahambaşı, Rav Haleva: “Herkesin kalbinin bir köşesinde bir Neve Şalom anısı vardır” sözleriyle geceye özel bir anlam kattı. Şabat duasıyla başlayan yemek neşe içinde sona erdi.

Tu Bişvat kutlaması

Tu Bişvat Bayramı 21 Ocak gecesi Neve Şalom ailesini bir araya topladı. Gece Eliyezer Arditi’nin  konuşmasıyla başladı. Tu Bişvat Bayramı’nın özelliklerine değinen Rav Yeuda  Adoni, Neve Şalom’da kardeşliğin ve dayanışmanın güzelliğini vurguladı.

Daha sonra Hazan Araşi  David Sivi ve Hazanlar tüm meyvelerin berahasını okudular. Erol Esken’in söylediği şarkılar eşliğinde, Barınyurt’un hazırladığı yemek neşe içinde geçti.

GKD’de Keyf-in Göztepe

GKD’de eğlenceden sorumlu derneklilerin düzenlediği Keyf-in Göztepe adlı organizasyonun ilki 13 Ocak Pazar günü gerçekleşti. Samimi bir ortamda buluşan konuklar  barkovizyondan yapılan klip gösterimi ve müzik eşliğinde eğlenceli bir gün yaşadılar. Bir kısım katılımcı gruplaşarak satranç, scrabble, tabu gibi oyunlar oynadılar. Yapılan dart yarışması özellikle erkek katılımcıların büyük ilgisini çekti. Günün sonunda konuklar  böylesine keyifli bir Pazar günü geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.