Davos’ta Peres-Babacan buluşması

Davos Zirvesi, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’in buluşmasına ev sahipliği yaptı. Peres görüşmede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze Şeridi ablukası sebebiyle İsrail’e yönelttiği eleştirilere yanıt verdi

Dünya
30 Ocak 2008 Çarşamba

Davos’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda  Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı kabul eden İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, İsrail’e yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Peres, İsrail’in Gazze Şeridi’nde sadece teröristleri hedef aldığını, sivillere zarar vermek gibi bir isteği olmadığını dile getirdi. Babacan ile görüşmesinde teröre karşı verdikleri mücadeleyi anlatan Peres, “İsrail de, Türkiye gibi sınırları içindeki teröre karşı bir savaş sürdürmektedir” dedi.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Filistinlilerin attığı Kassam füzeleri hiçbir İsrailliyi öldürmedi, ancak İsrail Ordusu’nun Gazze’de yaptığı operasyonlar onlarca Filistinli sivili öldürdü’ şeklinde bir ifade ile İsrail’i eleştirmişti. Erdoğan’ın İsrail’i suçlayan açıklamasının ardından, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin başdanışmanı Alon Ushtiv’in, Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan’a rahatsızlığını ilettiği bildirildi.