Winograd raporu çarşamba günü yayınlanıyor

İsrail'in Hizbullah ile yaptığı İkinci Lübnan Savaşı sırasında yapılan hataları incelemek amacıyla kurulan komisyon yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Winograd raporunun son hali 30 Ocak Çarşamba günü açıklanacak.

Dünya
29 Ocak 2008 Salı

İsrail'in Hizbullah ile yaptığı İkinci Lübnan Savaşı sırasında yapılan hataları incelemek amacıyla kurulan komisyon yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Winograd raporunun son hali 30 Ocak Çarşamba günü açıklanacak. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in istifasına ilişkin eylemler düzenlenirken, komisyon üyeleri raporun herhangi bir istifa kararı içermeyeceğini, sonuçların yöntemi bir ders niteliği taşıyacağını ve İsrail Devleti'nin gelecek senelerdeki duruşunu belirleyeceğini belirtti.

Raporun savaş sırasında güvenlik güçlerinin hazırbulunuşluklarını, güçlerini, savaşın sonuçlarının da analizini içermesi bekleniyor.

Yetkililer ayrıca raporun dramatik sonuçları ortaya koyacağını ve 48 saat içinde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmayla ilgili sert bulguların ortaya çıkacağını ifade etti.Winograd Soruşturma Komisyonu'nun Nisan ayında yayınlanan ilk raporunda İsrail Başbakanı Ehud Olmert, eski Savunma

Bakanı Amir Peretz ve eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un deneyimsiz olduğu belirtilmiş, Halutz ve Peretz görevlerinden istifa etmek zorunda kalmıştı.