Barak istihbarat paylaşımı için Türkiye’ye geliyor

İsrail Savunma Bakanı Barak, iki ülke arasında savunma alanındaki diyalogu arttırmak amacıyla Şubat ayında Türkiye’ye geliyor

Dünya
23 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, önümüzdeki ay içerisinde ülkemize bir ziyarette bulunmayı planlıyor. Yapılacak ziyaretin gündemini terörle mücadelede "istihbarat paylaşımı" konusunun oluşturması bekleniyor.

İsrail eski Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olan Ehud Barak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün konuğu olarak Şubat ayında Ankara’yı ziyaret edecek.

Diplomatik kaynaklar, geçen yıl İsrail İşçi Partisi lideri olarak yeniden seçildikten sonra Savunma Bakanlığı görevine getirilen Barak'ın Türkiye ziyaretinin amacının, iki ülke arasında savunma alanındaki diyalogu sürdürmek olduğunu belirtti.

Görüşmelerde ele alınacak konuların arasında bölgenin güvenliğini ilgilendiren sorunlar, savunma sanayi alanındaki işbirliği ve terörle mücadelede "istihbarat paylaşımı" da yer alıyor. Bu çerçevede, Türkiye ve İsrail arasındaki istihbarat paylaşımının artırılması bekleniyor.

Ziyaret sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ertelenen İsrail ziyareti konusunun da gündeme gelebileceği kaydediliyor.