İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin bu yılk

Toplum
23 Ocak 2008 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Okulları’nda on bir yıldır geleneksel şekilde sürdürülen İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin bu yılki resim, şiir ve kompozisyon teması “Su” olarak belirlendi.

Avrupa’da başlatılan ve önümüzdeki günlerde netleşecek olan bir projede dünyadaki tüm Musevi Liseli gençler, yaşamımızı yönlendiren dört ana unsur üzerinde proje çalışmaları yapacaklar.  Her okul hava, su, toprak ve ateş temalarından biri üzerinde çalışacak. 

Ulus Özel Musevi Okulları da küresel ısınmayı esas alarak, su üzerinde çalışmalar yapmayı uygun buldu. Uluslararası bu projenin hayata geçirilmesi halinde İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri bir ilke daha imza atarak dereceye giren öğrencilerin eserlerini yurt dışında yapılacak yarışmalara da gönderme şansını yakalamış olacak.

Eserler 3 Mart 2008 Pazartesi, gününe kadar Ulus Özel Musevi Lisesi’nin Türkçe - Edebiyat Bölümü’ne ve Resim Bölümüne teslim edilecek, ödüller ise 17 Nisan 2008 Perşembe günü Amram Oditoryumu’nda yapılacak geleneksel törende sahiplerini bulacak.