İZEV’den başarılı bir atılım

19 Ocak günü İZEV’e bağlı “Saadet İş Okulu Meslek Kursu”nun Büyükdere’deki yeni yerleşkesinin açılış töreni gerçekleşti. Törende kurdeleyi TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan ve vakıf yöneticileri birlikte kestiler

Yaşam
23 Ocak 2008 Çarşamba

İZEV’e bağlı (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) “Saadet İş Okulu Meslek Kursu”nda,  İZEV’in Mecidiyeköy’deki okulundan mezun olan öğrencilerin bağımsız yaşam becerilerinin kazandırılması ve çocukların bir mesleğe yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla tarım, hayvancılık, mutfak ve servis hizmetleri gibi farklı programlarla çalışmalara başlandı.  Vakıf Başkanı Berti Erbeş yaptığı konuşmada; “Burası bir ara istasyon, çocuklarımızın mutlu olacakları bir yer. Mecidiyeköy’deki okulumuz doğurgan bir ana, bizler her yıl mezun olan 15 çocuk için bir bağımsız yaşam alanı bulmak zorundayız. Bu bakımdan Sarıyer bizim için bir başlangıç oluşturuyor” dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, engellilerin haklarının yasalarda ifade edilmiş olmasının yeterli olmadığını, bu hakları kalpleriyle uygulamaya geçirecek kişilerin gerektiğini ifade etti.