2008'de neler olacak?

Spor organizasyonları açısından oldukça yoğun geçecek olan 2008 yılına Pekin'de düzenlenecek Olimpiyatlar ile İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası damga vuracak. Türkiye de, bu yıl önemli spor organizasyonlara ev sahipliği yapacak

Spor
16 Ocak 2008 Çarşamba

Bu sene dört  yılda bir düzenlenen dünyanın en önemli spor organizasyonu Yaz Olimpiyat Oyunları ile dünya futbolunun kalbinin attığı iki önemli kıta Avrupa ve Afrika'nın futbol şampiyonası finalleri yapılacak .

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'in ev sahipliği yapacağı 29. Yaz Olimpiyat Oyunları, 8- 24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ve dünya sporunda heyecan doruğa çıkaracak.

Dünyanın kuşkusuz en popüler spor dalı olan futbolda da Avrupa Şampiyonası, 4 yıl aradan sonra, bu spor dalının güçlü ülkelerini, ilk kez iki ülke İsviçre ve Avusturya'nın ortak organizasyonu olacak.

Futbolun son yıllarda büyük aşama kaydettiği bir diğer kıta olan Afrika'nın en büyüğünü ortaya çıkaracak olan şampiyona da, 20 Ocak- 10 Şubat tarihleri arasında Gana'da gerçekleştirilecek. Bu şampiyonada, bu kıtanın çoğu Afrika dışında oynayan oyuncuları, milli takımlarını mutlu sona ulaştırabilmek için ter dökecekler.

Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için yıllardır uğraş veren Türkiye, bu yıl  spordaki kimi önemli organizasyonları düzenleyerek organizasyon alanında deneyimini artırmaya çalışacak.

Bunlar arasında otomobil sporlarında Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın birer yarışı, yelkende Optimist Sınıfı Dünya Şampiyonası, atletizmde Avrupa 10 Bin Metre Kupası, tekvando ve güreşte dünya gençler şampiyonaları, eskrim, dağ bisikleti ve okçulukta Dünya Kupası'nın birer ayağı yer alıyor.

OCAK:

05- 20: Uluslararası Dakar Rallisi

12- 13: Avrupa Kızak Şampiyonası (Cesana- İtalya)

14- 27: Sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası (Melbourne)

14- 20: Avrupa Bobsled ve Skeleton Şampiyonası (Cesana- İtalya)

17- 27: Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası (Norveç)

18- 20: Avrupa Sürat Pateni Kısa Parkur Şampiyonası (Ventspils- Letonya)

19- 20: Dünya Sürat Pateni Sprint Şampiyonası (Heerenveen- Hollanda)

19- 20: Eskrimde Erkekler Kılıç Dünya Kupası 1. ayak müsabakaları (İstanbul- Türkiye)

19- 20: Serbest Güreş Dünya Kupası müsabakaları (Taiyuan- Çin Halk Cumhuriyeti)

20 Ocak- 10 Şubat: Futbolda Afrika Uluslar Kupası (Gana)

21- 27: Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası (Zagreb- Hırvatistan)

24- 27: Dünya Ralli Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı olan Monte Carlo Rallisi (Fransa)

25- 27: Dünya Kızak Şampiyonası (Oberhof- Almanya)