Jak Kaya yeniden başkan seçildi

İzmir Musevi Cemaati’nin Genel Kurul toplantısı 9 Aralık 2007 Pazar günü yapıldı

Toplum
16 Ocak 2008 Çarşamba

İzmir Musevi Cemaati’nin olağan genel kurulu yapıldı

Jak Kaya konuşmasına görevi süresince kendisine her konuda yardımcı olan ekibine teşekkür ederek başladı.

Kaya başkanlığı döneminde   tarihi mirasımız olan ve Havra Sokağı bölgesinde bulunan Şalom, Sinyora ve Algazi Sinagoglarının restorasyonlarını yaptıkları;  sinagogların din adamı kadrolarını takviye ettiklerini; cemaatin çeşitli işlevlerini yerine getiren Karataş Hastanesi, Kültür Derneği (Liga) Kabristan Derneği gibi kuruluşlarla yakın işbirliği içinde çalıştıklarını; kaşer et ve tavuk teminini aksatmadan yürüttüklerini dile getirdi.

İzmir cemaat başkanı ayrıca hükmî şahsiyeti bulunmayan cemaat yönetimine bir yasal kimlik kazandırmak ve mülkiyet sorunlarını çözmek konusunda Türkiye Hahambaşılığı avukatlarından sürekli olarak destek aldıklarını, kendilerine müteşekkir olduklarını; Türkiye Musevi Cemaati ve Hahambaşılık ile çok olumlu ilişkiler kurduklarının altını çizdi.  Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya başta olmak üzere cemaat ileri gelenlerinin Bet Israel 100.yıl kutlamalarına katılımlarının İzmir’e güç verdiğini belirtti.

Jak Kaya konuşmasında; Bet- İsrael Sinagogu’nun 100. yılını  Haziran ayında  panel, Yeoram Gaon konseri ve Aralık ayında 100. yıl sergisi’nin  açıldığını ve Linet Şaul’ün konseri gibi etkinliklerle  kutladıklarını bir kez daha hatırlattı.

Yönetim Kurulu seçimlerinde: Başkanlığa Jak Kaya, Başkan Yardımcılığına Avram Abuaf, Sekreterliğe Miryam Levi, Saymanlığa Hayim Eskenazi, Üyeliklere Efrayim Kohen, Natan Hayim, Sabi Jimi, Avram Sevinti, Mirey Eskenazi, Sami Azar, Rafael Algranati, Yedek Üyeliklere de Moris Şaul, Binyamin Hazan, Ester Cen seçildiler.