Gül, Yahudi liderlerle görüştü

Geçen hafta ABD gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Washington’da ABD Baskanı Bush ile görüşmesinin yanısıra, New York’ta Yahudi Cemaati liderlerini kabul etti

Dünya
16 Ocak 2008 Çarşamba

ABD ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Ocak Perşembe günü ABD’deki Yahudi kuruluşları ileri gelenlerini New York’ta kabuletti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de hazır bulundu. ADL Direktörü Abraham Foxman, Cumhurbaşkanı  Gül ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ABD, İsrail ve ABD’deki Yahudi Cemaati ile dostluk ilişkilerini devam ettirdiği sürece ABD’deki Yahudi Cemaati’nin Türkiye’yi her zaman destekleyeceğini söyledi. Foxman, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesi sırasında Ermeni sorununa değinmediklerini, ayrıca bu konuda Kongre’de alınan kararın artık önem taşımadığını belirterek, “Türkiye ve Yahudi Cemaati konu üzerinde tam anlamıyla işbirliğinde” dedi.

PKK terörünün konuşulduğu görüşmede Foxman, ABD’deki Yahudi Cemaati’nin PKK terörizmine karşı Türkiye’nin mücadelesini desteklediğini belirtti.