Nadal: “50 yil daha dünya 2.`si olurum”

Klara PERAHYAMe ekskuzo enverso mis lektores por el retardo ke meti a darles un chiko relato sovre la pyesa de teatro eskrita por Yakup Almelek, el kual tuvo la enorme amabilidad de mandarmos un egzemplar, ofresido grasyozamente kon una notisya diktada por la amistad.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Dünya ikincisi İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 2008 Pekin Olimpiyatları'nı hedeflediğini söylerken, 50 yıl daha dünya ikincisi olmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Nadal, "Roger (Federer) konusuna gelince, şu an bir çok kişiden daha iyi" dedi

Nadal, Ocak ayının ilk yarısında katıldığı Chennai Açık Tenis Turnuvası öncesinde düzenlediği basın toplantısında, söz konusu turnuvada Bartolome Salva- Vidal ile çift erkekler kategorisinde de yarışacağını bildirdi.
Pekin Olimpiyatları nedeniyle bu yılın kendisi için özel bir önemi olduğunu kaydeden İspanyol raket, ''Davis Kupası da var, ancak Olimpiyatlar dört yılda bir geliyor. Özel bir turnuva, bu yüzden özel motivasyon gerektiriyor'' dedi.
Nadal, 50 yıl daha dünya ikincisi olmaktan memnuniyet duyacağını belirterek, ''Daha iyi oynamak zor. Çimde, toprakta ve salonda oldukça iyiyim. Roger (Federer) konusuna gelince, şu an bir çok kişiden daha iyi. Ancak arkadan gelen bir sürü de genç sporcu var'' diye konuştu.
Toprak kort uzmanı, 21 yaşındaki Nadal, 2007 yılında altı şampiyonluk tattı, Avustralya ve ABD Açık Tenis Turnuvaları çeyrek finallerinde ise elendi. Nadal, Dünya şampiyonu Roger Federer'in bir sıra gerisinde yer alıyor.