El Kaide’den saldırı tehdidi

Annapolis sonrası FÖY- İsrail arasında barış ve İsrail- Hamas arasında ateşkes görüşmeleri sürerken, çatışmalar ve Katyuşa saldırıları da devam ediyor

Dünya
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail istihbaratı El Kaide’nin Türkiye’deki İsrailli ve Amerikan hedeflerine yönelik saldırılar planladığını belirledi
İsrail’in Yedioth Ahronoth Gazetesi verdiği bir haberde, hükümetin güvenlik güçlerinin, El Kaide’nin Türkiye’de saldırı planladıkları istihbaratı aldıklarını yazdı. Gazete haberinde, Türkiye’ye sızan El Kaide hücrelerinin Amerikan ve İsrailli hedeflere yönelik saldırılar planladığını belirtti. Haberde ayrıca, Türkiye’deki İsrail konsolosluk, elçilik gibi hükümet bürolarının ve işyerlerinin uyarıldığı ve güvenlik konusunda yeni talimatlar verildiği yer aldı.
Yedioth Ahronoth, Usame Bin Ladin’in geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan kasetinin içeriğine de yer verdi. Video kasette, Bin Ladin, İsrail’e yönelik büyük bir terör saldırısı başlatma tehdidini savuruyor. Kasette Bin Ladin’in, “Filistin’deki kardeşlerimiz bilsinler ki, cihat mücadelemiz o bölgeye kadar genişleyecektir. Amacımız, tüm Filistin’i, Ürdün Irmağı’ndan Akdeniz’e kadar özgürleştirmektir,” sözleri yer alıyor.
Diğer taraftan Türkiye’de yapılan operasyonlarda El Kaide militanları yakalanmaya devam ediyor. Son olarak Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geçen hafta, örgüt üyelerine yönelik dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda beş kişi tutuklandı. ‘Uluslararası terör örgütü El Kaide üyesi olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçlamalarıyla tutuklanan beş kişi arasında bir İngilizce öğretmenin de yer aldığı belirtildi.
Diğer taraftan El Kaide terör örgütü, internet sitesinden militanlarına yaptığı çağrıda, çarşamba günü Ortadoğu ve Körfez ülkeleri turuna başlayacak ABD Başkanı George W. Bush’u "bombalar ve bomba yüklü araçlarla" karşılamalarını istedi.
El Kaide üyesi olan, "Amerikalı Azzam" lakaplı eski ABD vatandaşı Adem Yahya Gadan, sesli mesajında, "Bu çağrıyı mücahit kardeşlerimize haçlı cellat Bush’u çiçekler ve alkışlarla değil, bombalar ve bomba yüklü araçlarla karşılamaya hazır olmaları için yapıyorum" dedi. İsrail’i ilk kez ABD Başkanı olarak ziyaret edecek ve Batı Şeria’ya ilk ziyaretini yapacak olan Bush, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’a gidecek.