Gazze’de İsrail- Hamas çatışması sürüyor

Annapolis sonrası FÖY- İsrail arasında barış ve İsrail- Hamas arasında ateşkes görüşmeleri sürerken, çatışmalar ve Katyuşa saldırıları da devam ediyor

Dünya
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçen hafta Gazze’den Aşkelon’a yapılan Katyuşa saldırısı üzerine İsrail Başbakanı Ehud Olmert İsrail Ordusuna saldırılara yanıt vermesi talimat verdiğini bildirdi. Haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında konuşan Olmert, FÖY başkanı Abbas’ın protestolarına rağmen, İsrail ordusunun Batı Şeria’daki teröristlere karşı operasyonlarını da sürdüreceğini açıkladı.
İsrail yetkilileri tarafından pazar günü yapılan açıklamada, geçen perşembe günü atılan Katyuşa füzesinin alışılmışın dışında olarak İran yapımı değil Rus yapımı GRAD modeli olduğunu bildirdiler. 20 km menzili olan roket Gazze’deki El- Attara’dan atılarak Aşkelon civarına ulaştı. 17 km kat eden roket İsrail’e atılan roketler arasında en uzun mesafe kaydeden oldu.
İsrail Ordusu’nun Katyuşa saldırısına yanıt olarak yaptığı operasyonda dokuz Filistinli militan öldürüldü. Fakat İsrail Ordusu geniş çaplı bir operasyon planlamadığını açıkladı. Operasyon sonrası Filistinli militanlar Kassam ve havan topu ateşi ile misilleme yaparken, Cumartesi günü bu saldırılar üzerine yapılan operasyonlarda iki militan daha öldü.