Suzan Sabanci Dinçer: “Globalleşen dünyamizda başari iç

UÖML Kariyer Ofisi`nin konuğu Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer 2 Ocak Salı günü, UÖMO lise öğrencileri ile kariyerini, globalleşen dünyada başarı için etkili iletişimin önemini ve zamanı iyi yönetmenin gerekliliğini paylaştı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Amram Oditoryumu’nda velilerin de katılımıyla gerçekleşen söyleşide;  çalışmayı kutsal gören bir ailenin çocuğu olarak büyüdüğünü anlatan Dinçer, iş hayatına babası Erol Sabancı’nın isteği üzerine aile bankası olan Akbank’ın dışında çalışarak başladığını ve eğitimine ara vermeden sabırlı, disiplinli çalışmaları sayesinde bugünkü konumuna geldiğini belirtti. Bireyin kişisel gelişimi açısından, sadece iş yaşamında başarılı olmasının yeterli olmadığını, kişinin bulunduğu topluma da sosyal olarak katkıda bulunmasının önemini vurgulayan Dinçer, bu düşünceyle KAGİDER –BİR DİLEK TUT gibi Sosyal Sorumluluk Projeleri’nde etkili olarak destek verdiğini anlattı.
Meslek seçiminde kişinin karakteri ile iş ortamının uyumlu olmasının dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri olduğunu belirten Dinçer öğrencilere “Kişisel odaklı olmayın, hayatınızı çok renkli ve zengin yapmaya dikkat edin. Aile hayatınız, kariyer hayatınız ve sosyal çevre ile ilişkilerinizi dengede tutabilmeniz için disiplinli olun, önceliklerinizi belirleyin, hayatınız için iyi bir planlama ve zamanlama yapın.”dedi. Renkli ve sosyal bir bireyin her çevrede etkili iletişim kurabileceğini ve globalleşen dünyada şirketlerin personel alımlarında bilginin yanı sıra etkili iletişimi ve etik değerleri ön planda tuttuğunu anlattı.
Söyleşinin ikinci bölümünde Suzan Sabancı Dinçer öğrencilerin sorularını cevaplandırdı:
Kariyer hayatınıza başlarken Sabancı soyadının avantajı ve dezavantajları nelerdi?
Çok kuvvetli bir bankacının kızıydım. Hatalarım babamı da etkileyecekti. Kısacası soyadım çok ağırdı. Bu yüzden çalışma hayatıma Akbank’ta başlamadım. Herkesten daha çok çalıştım, eğitimime hiç ara vermedim ve kendimi geliştirdim. Karşıma çıkan her olayı fırsata dönüştürmeye çalıştım. Bilgi birikimimle, Sabancı soyadını da birleştirince bu günkü konumuma geldim.
Zamanı iyi yönetebilmek için neler yapılmalı?
Güne erken başlayın. Yapmanız gerekenleri değerlendirin. İyi bir planlama ile her şeye vakit bulabilirsiniz.
Bugün Sabancı’nın en büyük rakibi kimdir?
Dünya artık çok global oldu. Herkes her yerde yatırım yapabiliyor. Artık  rakibim bu veya şu demeniz mümkün değil. Rakiplerinizi sektör belirliyor. Biz global oyuncu olduğumuz için bütün dünya bankaları bizim rakibimizdir.
Sabancı Kuruluşları’nda işe alma kriterleri nelerdir?
Eğitimin dışında; kişilik yapısı, takım çalışmasına uygunluğu ve etik değerleri bizim için çok önemli. Etik değerleri kuvvetli, saygın, disiplinli olarak yetişen sizlerin Türkiye’yi daha ileriye götüreceğine inanıyorum.