Toplumdan haberler

Balat Or- Ahayim Hastanesi`nde müzikli eğlenceUzun yıllar büyük otellerde profesyonel olarak birçok dilde şarkılar söyleyip gitar çalan Moreno Barokas 11 Aralık Salı günü Balat Or- Ahayim Hastanesinin terapi salonunda hastalara İspanyolca şarkılardan bir demet sundu.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

N. Güleryüz Beyoğlu Kent Konseyi üyesi seçildi
Naim Güleryüz, Birleşmiş Milletler Rio Yeryüzü Zirvesi'nde 1992 yılında kabul edilen ve 21. yüzyılın gündemini belirleyen Gündem 21 başlıklı Eylem Planı çerçevesinde kurulan Beyoğlu Kent Konseyi üyeliğine seçildi.  Kent Konseylerinin amacı, 28 Ekim 2006 tarihli 26313 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte belirtildiği gibi: kent bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmaktır.

GKD’de yeni yıl kutlandı
31 Aralık Pazartesi gecesi Göztepe Kültür Derneği’nde düzenlenen partide 2008 yılı büyük bir coşkuyla karşılandı. Yoğun bir katılımın gözlendiği ve GKD eğlence sorumlularının büyük bir emekle hazırladıkları gecede misafirler şarkıcı Sefa’nın geniş bir müzik repertuarından seslendirdiği şarkılarla yeni yıla girdiler. Dj Deyvit Bueno’nun çaldığı birbirinden güzel şarkılarla geç saatlere kadar eğlenen konuklar böylesine güzel bir gece geçirmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Eğlence Başkanı Leon Arditi yaptığı konuşmada yerlerinin kısıtlı olmasından dolayı geceye katılmak isteyenlerin bir kısmını geri çevirmekten dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Arditi henüz hazırlanmakta olan Café in Göztepe ve Fasıl Gecesine herkesi beklediklerini, bu konuyla ilgili bilgi almak isteyenlerin dernek sekreterliğine başvurmaları gerektiğini ifade ederek konuşmasına son verdi.

Golden Age’in yılsonu faaliyeti
Golden Age Komisyonu 2008’i karşılamak üzere dostlarını Biba Restoran’da buluşturdu. 26 Aralık günü Şişli, Kurtuluş ve Caddebostan’dan kalkan servislerle 200 kişi Kireçburnu’na geldi. Dışarıdaki soğuğa rağmen, boğaza karşı öğlen yemeğini yiyen katılımcılar, zaman zaman canlı müzik eşliğinde şarkılar söyleyip, dans ettiler. Gün sonunda katılımcılara birer parfüm hediye edildi.

Nesim İzidor Barouh’un anılarından
“Türkiye’de reklamcılığın doğuşu”
Türkiye’nin ilk reklam ajansı İlancılık’ın  Yönetim Kurulu Başkanı, Türk reklamcılığının duayenlerinden, Nesim İzidor Barouh’un anılarından oluşan kitabı Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın AŞ. tarafından  yayımlandı.
Söz konusu kitapta Barouh’un gözünden, dilinden ve tecrübelerinden Türkiye’de reklam sektörünün gelişimi anlatılmakta. N. İzidor Barouh’un oğlu Yakup Barouh’a ithafen yazdığı mektup ise kitabın en özel bölümünü oluşturuyor.