Lübnan`da başkanlik seçimlerine muhalefet boykotu

İsrail Göçmen İşler Bakanlığı ülkeye yeni gelen göçmenlerin İbranice eğitimine yönelik farklı bir uygulama için hazırlık yapıyor. Bakanlık önümüzdeki aylarda İbranice eğitimi verilen ulpanların birçoğunu kapatarak, göçmenlerin özel okullarda eğitim görmesini sağlayacak

Dünya
9 Ocak 2008 Çarşamba

Lübnan’da Suriye destekli muhalefet, hükümet şeklinin başkanlık seçimlerinden önce belirlenmemesi halinde, gelecek hafta seçimin yapılacağı oturuma katılmayacaklarını söyleyerek gözdağı verdi. 
Bu tehdit ile başkanlık seçimlerinin 11. kez iptal olması olası görünüyor. Çünkü Batı destekli çoğunluk, hükümet şeklinin ancak seçimlerden sonra tartışılabileceğini söyleyerek muhalefetin koşullarını reddediyor. 
Muhalefet 29 Aralık’ta gerçekleşmesi planlanan seçimlere, ancak garantilerle birlikte kabul edilecek açık ve entegre bir siyasi anlaşma çerçevesinde katılacaklarını belirtti. Muhalefetin başını çeken Hizbullah grubundan meclis üyesi Hüseyin al- Haj Hasan, anlaşma yapılmadığı takdirde muhalefetin oy vermeye katılmayacağını ve seçim sürecini kolaylaştırmayacağını açıkladı.
Başkanlık koltuğu, Suriye yanlısı Emile Lahoud’un görev süresinin tamamlanması üzerine 23 Kasım’dan itibaren boş duruyor. Bu süreç ülkeyi, 1975- 90 yılları arasındaki iç savaşın ardından yaşanan en kötü siyasi krize sürüklüyor.