Toplumdan haberler

Bünyelerindeki hastaların yaşamlarını renklendirmeyi hedefleyen Or Ahayim yönetim kurulu üyeleri bu çerçevede etkinliklerini sürdürüyorlar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Kemerburgaz Şaar Aşamayim Sinagogu’nda Şabat Hatan duası
15 Aralık Cumartesi günü Kemerburgaz Şaar Aşamayim Sinagogu’nda Şabat Hatan duası gerçekleşti. Yeni evli çift Dolly Levi ile Aydın Bolkar’ın onurlandırıldığı gün Elza- Binhas Levi’nin verdiği seuda ile son buldu.

Berta Penso karma yağlıboya sergisinde
Ressam Berta Penso ile Nuray Karayalçın’ın birlikte düzenledikleri yağlıboya resim sergisi Levent Tenis Kulübü’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Göztepe Kültür Derneği’nden haberler
Göztepe Kültür Derneği  Kültür etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek 13 Aralık Perşembe gecesi Profilo'nun eski CEO'su Nesim Levi'yi konuk etti. Yıllardan beri liderliğe giden yolda önerileriyle genç yönetici adaylarına yön veren Nesim Levi bu seminerde bir liderde olması gereken karakter ve davranış özelliklerinden bahsetti. Levi, çalışmadaki başarının lider ve ekibinin uyumundan geçtiğini, bunun da ancak doğru bir iletişim ile sağlanabileceğini belirtti.
Liderlik prensiplerinden bahsederken interaktif bir çalışmayla da konuklara örnekler verdi. Neşeli, öğretici ve hızlı bir tempoda geçen seminer konukların sorularının cevaplandırmasıyla son buldu.  Gecenin sonunda Nesim Levi'ye bu etkinliğin anısına bir teşekkür hediyesi verildi.
15 Aralık Cumartesi Gecesi Genç Evlilerin Organize ettiği ve Cem Çakırer, Elyo Baron, Hayim Yaes,İzel Benşuşe, Selim Eskinazi ve Uzi Mizrahi  gibi  eski Dj’lerin katkılarıyla hazırlanan Dj Night gecesine katılanlar eğlenceli dakikalar yaşadılar. Yoğun bir katılımın gözlendiği gecede 80’lerden günümüze doğru uzanan bir arşivle sahne üzerine kurulan DJ masasından müzik yayını yapan Dj’lerin resimleri barkovizyondan parti boyunca yayınladı. Bu parti sayesinde GKD çatısı altında hem eski arkadaşlarını görmenin mutluluğunu yaşayan, hem de değişik bir müzik yelpazesi altında eğlenme fırsatı bulan misafirler gece sonunda sunulan çorba ile yorgunluklarını giderdiler.