Ulus Özel Musevi Okullari`ndan haberler...

Annelik zor zanaatUÖMO Lise Rehberlik Servisi 13 Aralık tarihinde velilerine“Annelik Zor Zanaat” konulu bir grup çalışması düzenledi. Annelerin annelik serüvenlerini gözden geçirmelerini ve bu yolculuktaki başarı, zorluk, ve engellerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlamak amacıyla bu grup çalışmasını düzenlediklerini belirten UÖMO Lise Rehber Koord

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Aynı duygular içinde olan başka annelerle yaptıkları paylaşımlar sayesinde, bu zorlu yolculukta tek başlarına olmadıklarını fark ettiler. Bu sayede velilerimizin annelik serüvenlerine daha güvenli ve bilinçli bakacaklarına inanıyorum” diyerek yeni çalışmalarının cemaat üyelerine de açık olacağını belirtti.  

Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Nihal Memioğlu UÖMO’daydı
Amerikan Hastanesi hekimlerinden Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nihal Memioğlu 17 Aralık Pazartesi günü Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretimi’nin özel konuğuydu. Memioğlu’nun barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumunda ilköğretim öğrencileri hormonlar ve vücudun metabolik dengesi konusunda fen derslerinde öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatını buldular.
Velilerin de katılımıyla gerçekleşen seminerde; hormonlar ve hormonlara bağlı olarak gelişen büyüme- gelişme gerilikleri, boy kısalıkları, iştahsızlık, erken ergenlik, gecikmiş ergenlik, şeker hastalığı (diyabet), şişmanlık (obezite), guatr gibi hastalıklar hakkında bilgiler veren Memioğlu, daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Memioğlu “Büyüme çağındaki çocuklarımızın hormonları gelişirken kendilerini tanımaları, velilerin karşılaştıkları ve yaşayacakları sorunları erken teşhis edebilmeleri için bu tip seminerlerin çok etkili olduğunu düşünüyorum. Ulus Özel Musevi Okulu Öğrencileri’nin hormonlar ve gelişimi konusunu derslerinde işlemiş olması seminerimizin interaktif ve daha keyifli geçmesini sağladı.” diyerek önümüzdeki günlerde birkaç özel okulda daha bu semineri vereceğini belirtti.