YSK`da atölye çalişmasi

Eli Kebudi Bayrampaşa Cezaevi`nde 14- 18 yaş arası çocukların bulunduğu ıslahevi`nde toplum gönüllüsü olarak görev aldı. Başkanlığını üstlendiği projenin amacı insanlara sevgiyi yeniden hatırlatmak ve içerideki hayatı yaşanılır kılmaktı… “Aynı gökyüzüne bakıyoruz” başlığı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yıldırımspor Kulübü’nde   21 Kasım’da başlayan fizyoterapist Metin Hara’nın konuşmacı olarak katıldığı  farkındalığın konu edildiği  beş haftalık atölye çalışması  ilgiyle izlendi.
Secret filmini kaynak olarak gösteren Hara, insanın tüm yaşadıklarının kendi seçimleri sonucunda oluştuğunu vurguladı. Kişilerin ilişkilerinde hep karşı tarafı değiştirmeye çalıştığını, oysaki kendisinde değişim başlattığında tüm problemlerinin çözüm bulacağını söyledi. Kötü ve iyi diye bir şey olmadığını bunların kişinin algılarıyla ilişkili olduğunu bildirdi.
Negatif olarak atılan düşünce tohumlarının negatif olayları, pozitif olarak atılanların ise pozitif olayları çekeceğini anlattı. Vücutta oluşan her hastalığın yaratıcısının kendimiz olduğunu, hayatımızda kötü giden şeyler sonucunda bunu yaşadığımızı, hayatımızı değiştirerek doğru sonuçlara ulaşacağımızı belirtti. Dışarıda fırtınalar kopsa da içimizde dingin olmamız gerektiğinin altını çizdi.
Her maddenin bir enerjisi olduğunu ve titreşimler yaydığını, herkesin bir bütünün parçalarını oluşturduğunu unutulmaması gerektiğini vurguladı. İnsanın hergün yeni bir insan olarak uyandığını, olacağına inanılan her şeyin gerçekleşebileceğini belirtti.
Workshop sonunda hanımlar kolu üyesi İda İstroti’nin hazırladığı katılım sertifikaları dağıtıldı. Metin Hara’ya teşekkür plaketi sunuldu.
Dernek üyeleri  bu güzel etkinliğin devamını arzuladıklarını belirterek Hara’ya teşekkür ettiler.