Rainforest Cafe artik İstanbul İstinye Park`ta...

Şehrin yeni merkezinde doğayı yaşatan bir macera Rainforest Cafe. Sağanak yağmurlar yağıyor… Şimşekler çakıyor… Görkemli kayaların arasından şelaleler akıyor… Dev akvaryumlarda dünyanın çeşitli tropik denizlerinden gelen muhteşem renkli balıklar yüzüyor… Heybetli filler, rengarenk kelebekler, oyuncu goriller, vahşi timsahlar dev Banyan

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Rainforest Cafe’de ne tür maceralar yaşayabiliriz?
Rainforest Cafe, ilk şubesinin açıldığı 1994 yılından bugüne dek doğaya olan duyarlılığını her fırsatta ortaya koydu. Bu duyarlılıkla, tüm misafirlerini ve ilköğretim okullarındaki öğrencileri de doğa sorunları hakkında eğitmeyi ilke edindi.
Öğrencilere ve tüm misafirlerimize yönelik hazırlanmış olan ‘’Eğitim Turları’’ndan alabilir ve dünyamızdaki yağmur ormanlarını daha iyi tanıyabilirsiniz.
Doğum gününüzü ‘vahşi arkadaşlar’la kutlayabilir, ‘Amazon Pazarı’mızdan Rainforest Cafe’ye ait hediye eşyalarından toplayabilirsiniz. Grup yemeklerinizi, özel kutlamalarınızı ve partilerinizi Rainforest Cafe’nin egzotik ortamında yaşayabilirsiniz.
Ocak ayından itibaren her Pazar günü başlayacak olan Rainforest Cafe geleneksel Brunch’ında sadece Rainforest Cafe’ye ait özel tatları deneyebilirsiniz... 
Rainforest Cafe macerası nasıl  başladı?
Rainforest Cafe'nin çıkış noktası Amerika. İlk restoran, 1994 yılında Amerika'nın Minnesota eyaletinde, dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olan  “Mall of America” bünyesinde açıldı. İlk RFC'nin gördüğü inanılmaz ilgi ve beğeni sonucunda, konsept ABD’nin çeşitli eyaletlerinde yayılmaya başladı. Şirket 1995 Nisan ayında halka açılarak büyümeye devam etti.  Disney Parklar ile oluşturulan sinerji sonucunda ise RFC, ABD sınırlarının ötesine geçip dünyadaki tüm Disney Parklar'da ve önemli metropollerde yerini aldı ve uluslararası bir marka haline geldi. Bugün, 26'sı ABD’de olmak üzere toplam 36 Rainforest Cafe şubesi, her sene milyonlarca misafir tarafından ziyaret edilmekte.
Rainforest Cafe‘de neler yiyebiliriz?
Rainforest Cafe konseptinin 1994'ten bugüne kadar başarıyla devam etmesindeki en önemli etkenlerin başında RFC yemek kalitesi ve kusursuz hizmet anlayışı gelmektedir.
RFC mutfağı, kaliteli ve taze malzemeleri çeşitli pişirme teknikleri ile yorumlayarak dünya mutfaklarının lezzetlerini misafirlerine tattırmayı hedeflemektedir. Menüsünde, açıldığı günden beri yer alan Rainforest Cafe'yle özdeşleşmiş yemeklerin yanısıra, güncel malzemeler ve yeni teknikler ile hazırlanan yemeklere de yer vererek kendini sürekli yenilemeyi başarmıştır.
Rainforest Cafe’nin esşiz lezzetlerine eşlik eden tüm sosları ve tatlıları  kendi mutfağında günlük olarak hazırlanmaktadır.
Rainforest Cafe'nin kendine has atmosferi, samimi servis anlayışı, zevkli sunumları ile lezzetli yemekleri, “Mushroom Bar”ın alkollü ve alkolsüz tropik kokteylleri, egzotik limonataları bu eğlenceli deneyimi unutulmaz yapan unsurlardan sadece birkaçı.
Hedef kitleniz kimlerdir?
Modern yaşamın yorucu koşuşturmasından ve büyük kentlerin durmak bilmeyen yoğun temposundan tatlı bir kaçamak için ideal bir ortam bu muhteşem yağmur ormanı teması. Tüm çekiciliğiyle çocuklu aileler için bir cennet olan Rainforest Cafe konseptinin en önemli özelliği çok çeşitli kitlelere hitap etmesi. İster tüm aile bireylerinin beraberce, ister çiftlerin baş başa, isterse gençlerin özgürce keyif alabileceği; özel günler ve kutlamalar için tercih edeceği bambaşka bir mekan. Her yaş, her zevk ve her gelir grubundan misafirin isteklerine cevap veren unsurları bir araya getiren farklı bir konsept. Burada her şey unutuluyor; gülümsemek, eğlenmek, iyi vakit geçirmek ön plana geçiyor.
Bir kişinin ortalama ödeyeceği hesap nedir?
Kişi başı ortalama 25 YTL olarak düşünebiliriz.

Adres: İstinye Park, İstinye Bayırı Cad. 34460 İstinye, İstanbul
Tel: (0212) 345 62 62