Peres, 1956 katliami için özür diledi

İşçi Partisi Başkanı Ehud Barak`ın liderliği parti milletvekillerini endişelendiriyor. Parti üyeleri, Barak`ın verdiği kararların parti içinde kalıcı zararlara neden olabileceğini düşünüyor. Barak, son olarak en yakın danışmanlarından biri olan Eldad Yaniv`i işten çıkardı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, kurban bayramı kutlamaları sırasında Kfar Kasem Köyü’nü ziyaret ederek, 1956 yılında meydana gelen katliam için halktan özür diledi
İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, geçtiğimiz Cuma günü 1956 yılında İsrailli Arapların yaşadığı Kfar Kasem köyünde sınır polislerinin 47 kişiyi vurarak öldürmelerinden dolayı “Kfar Kasem katliamı” olarak anılan olaydan dolayı Kfar Kasemlilerden özür diledi. 
Kurban bayramı kutlamaları sırasında köylülerden özür dileyen Peres, Kfar Kasemlilerden özür dilemek için özellikle bayramı seçtiğini, geçmişte olan korkunç olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti. 
Kfar Kasem katliamı, Sina Savaşı’nın ilk günü olan 29 Ekim 1956’da sınır polisinin sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve yeni yasaktan haberi olmayan 47 kişiyi vurması idi.  Yaşamını kaybedenler arasında işten dönenler, kadınlar ve çocuklar da yer alıyordu.  Katliama sebep olan askerler uzun hapis cezalarına çarptırılmış olmalarına rağmen, aftan yararlanmışlardı. 
Peres törendeki konuşması sırasında, herkesin aynı Tanrı’nın çocuğu olduğunu ve kimsenin kimseyi öldürme, baskı yapma ve aşağılamaya hakkı olmadığını söyledi. 
Törende konuşma yapan bir başka isim ise İsrail’deki İslamcı Hareket’in kurucusu Şeyh Abdullah Nimr Derviş oldu.  İki tarafın dini liderlerine seslenen Derviş, İsrailliler ve Filistinliler arasında köprü kurmanın önemini vurguladı.