BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Nükleer Enerji, hakkındaki, tamamen zıt ‘uzman` görüşlerin de birbiri kadar popüler olduğu ender alanlardan biri. Bir bakış açısına göre göre artan enerji talebini karşılamak için göz ardı edilemez bir kaynak diğerlerine göre ise bir ülkenin başını belaya sokmanın en garantili yollarından biriAlev SEREN

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba

Betül BİLMEN

> Turkcell Akademi, ABD’nin saygın üniversiteleri ve şirketlerinin düzenlediği; üniversitelerin ve eğitim danışmanlığı veren şirketlerin katıldığı "Corporate University Week 2007" konferansı kapsamında düzenlenen Cubic Awards'da "Best New Corporate University" (En İyi Yeni Kurumsal Üniversite) dalında onur ödülünü aldı. Toplam sekiz kategoride dağıtılan ödüllerin çoğunluğunu Amerikalı şirketler kazanırken Turkcell, ödül alan tek Türk şirketi oldu. Yarışmada eğitim çalışmalarının kurumsal hedefler ve stratejilerle bütünleşmiş olması, prosedürlerin dokümante ediliyor olması, gelecek için stratejik planlarının bulunması, ve liderlik desteği gibi kriterler incelendi.

> İsrail Ekonomi Bakanı, Bank Leumi’nin özelleştirme sürecinin başlamış olduğunu belirterek  bankanın devlete ait olan % 10 hissesinin tamamını alacak yabancı bir yatırımcı aradığını açıkladı. Hissenin tek bir  kuruma satılacağını açıklayan hükümet geçtiğimiz yıllarda bankanın %100 hissesine sahipti. 2006 yılında Cerberus -  Gabriel ortaklığı bankanın % 10 hissesini satın almıştı, fakat daha sonra elindeki 10% hisse daha alabilme hakkını veren opsiyonu Bank of Israel'den onay alamadığı için kullanamadı. Bakanlık N.M. Rothschild & Sons Ltd. aracılığıyla satılacak hisse için uluslararası bankalara öncelik tanınacağını belirtti.