Kanadali işadami Maccabi Tel- Aviv Futbol takimina talip oldu

Kanadalı iş adamı Alex Shnaider`in Maccabi Tel Aviv takımının şimdiki sahibi Loni Herzikoviç ile bir anlaşmaya yaparak kulübün kontrolünü eline geçirecek kadar hisseyi satın alması bekleniyor

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Rusya doğumlu Kanadalı bir Yahudi olan Shnaider, Maccabi’nin %80’ine sahip olurken diğer %20’si Eldad Bushfen’in başkanlığını yaptığı Maccabi Tel Aviv’in kurumunda kalacak.

Söz konusu sözleşme  ancak Roni Maneh ile Herzikoviç arasındaki anlaşmazlık halledilirse devreye girecek.

Geçtimiz günlerde iş görüşmelerinde bulunmak için Nijerya’ya giden  Herzikoviç, Maneh ile sorunun çözüme ulaşması için David Federman’ı görevlendirdi. 9 Aralık Pazar günü Maneh, Federman’a kulübün satışı ile hiçbir sorun çıkartmayacağını ve tek istediğinin 19,4 Milyon NİS olduğunu ifade etti. Eğer sorun iki hafta içinde çözülmezse kulübün Shnaider’e satışı iptal edilecek.

Üç ay önce Maccabi Tel Aviv – Shnaider görüşmeleri  Mahen’in ve Aviv Bushinsky’nin aracılığıyla başlamıştı.  Son dakikada Shnaider anlaşmadan vazgeçmiş gibi göründüyse de, Bushinsky’in aracılığıyla Herzikoviç ile görüşmeler sürdürüldü.

İki gün önce taraflarca yapılan anlaşmaya göre kulüp 69 milyon NİS’e satılacak.  Bunun 14 milyonu İsrailli işadamları tarafından karşılanacak.  İş adamlarından para toplama görevi Buchsfen’e verildi.

Ancak Buchsfen, henüz yönetim kuruluna girip girmemekte kararsız.  Federman ise satış anlaşmasını açıkladıktan sonra arabulucu olmadığını çünkü bunun karşılığında herhangi bir komisyon almadığını ve bu görevi sadece kulübe olan sevgi ve bağlılığından üstlendiğini dile getirdi.