GKD faaliyetleri

4 Aralık Salı günü dernek hanımları Ünlü Kadınlarımızın Hayatlarından kesitlerin sunulduğu açılış gününün tekrarını gerçekleştirdiler.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
GKD  Hanımlarının hazırladıkları birbirinden leziz ikramların sunulmasının ardından  açılış konuşmasını yapan Hanımlar Kolu Başkanı Ester Arditi bütün kadınların çok özel ve güçlü olduklarını, azim ve iradeleriyle örnek teşkil eden ünlü kadınların hayatlarına bir sevgi ışığı tuttuklarını, kadın deneyimlerinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini vurguladı.
Kimi zaman dünyanın seyrini değiştirmiş birçok kadının hayat hikayelerinin barkovizyon eşliğinde tanıtılmasının yanı sıra Kraliçe Ester, Golda Meir ve Barbara Streisand  farklı yönleriyle canlandırıldılar.
Günün sonunda Ester Arditi bu projenin oluşmasında katkısı olan herkese teşekkür ederken önümüzdeki günlerde dernekte gerçekleşecek faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Katılımcılar GKD Yahad korosundan iki gencin sundukları birbirinden güzel şarkılarla neşelendiler.
5 Aralık Çarşamba akşamı Göztepe Kültür Derneğinde Rav Yeuda Leon Adoni’nin katılımıyla Hanuka kutlaması gerçekleştirildi. Koro ve danslarla süslenen gecede Rav  Adoni yaptığı konuşma ile bayramın önemine değindi. Büyük bir katılımın gözlendiği gecede yakılan her mumum simgelediği değerler izleyicilerle paylaşılıp bu değerlerin kaybedilmemesinin gerektiği vurgulandı.
8 Aralık Cumartesi günü ise 2- 6 yaş Minikidslere yönelik Hanuka partisi düzenlendi. Masa aktiviteleri ile başlayan faaliyette çocuklar sevivondan çerçeve ve boncuklardan bilezik yaptılar.
Minikids ekibi tarafından salonun belli yerlerine saklanan Hanuka mumlarını verilen ipuçlarına uyarak bulan minikidsler, mumların anlamlarını hep birlikte öğrenmenin keyfini yaşadılar. Barkovizyonda sonbahar karnavalı ile Hanukanın anlatıldığı çizgi filmi izleyen küçükler yaptıkları klüp dansı ile de büyük ilgi gördüler. Sandalye kapmaca ve heykel oyunlarında kalan tüm enerjilerini harcayan katılımcılar yine her zaman olduğu gibi ellerinde hediyeleri ile dernekten ayrıldılar.
10 Aralık Pazartesi GKD Hanımları yıllardır klasikleşmiş 2. Bahar gününü gerçekleştirerek 60 yaş ve üstü gençlerini ağırladılar. Huysuz Virjin, Emel Sayın, Nurhan Damcıoğlu, Zeki Müren, Ajda Pekkan ve daha birçok ünlü sanatçının  tiplemesi yapılarak konuklara neşeli saatler sunuldu. Oynanan Bingo ve verilen minik armağanlarla süslenen gün yine şarkılar eşliğinde sona erdi.