Sina`da 500 kg patlayici ele geçirildi

Hanuka mumları, ilk kez Çin Seddi üzerinde yandı. Yaklaşık 2oo İsrailli ve Pekin Yahudi Cemaati üyelerinin katılımı ile Haham Şimon Freudlich, tarihi Hanukiya`ya geçtiğimiz pazar günü yaktı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Mısır Kuvvetleri, Sina Çölü’nün kuzeyinde 500 kg patlayıcı madde ele geçirdi

Pazartesi günü Mısır Güvenlik Kuvvetleri’nden bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Sina Çölü’nün kuzeyinde 500 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.  İslamcı militanlar tarafından  gömüldüğüne inanılan patlayıcı maddeler ele geçirildiğinde, yakınlarda hiçbir militan bulunamamıştı.
Plastik torbalar içinde muhafaza edilen patlayıcı maddeler, Mısır ile Gazze Şeridi sınırının 100 kilometre batısındaki El- Rodja köyündeki bir eşya deposunda ele geçirildi.  Mısırlı soruşturmacılar, militanların patlayıcı maddeleri zula edip, Gazze Şeridi’nden sokma planları olduğuna inanıyor. 
2004 yılının Ekim ayından bu yana, Sina Bölgesi’nde üç büyük patlama meydana geldi.  Şarm el- Şeyh, Taba ve Dahab’da meydana gelen patlamalarda 125 kişi hayatını yitirmişti.  Mısır Hükümeti saldırılardan El Kaide ideolojisinden etkilenen yerel bir İslamcı militan grubu sorumlu tutuyor.