Andrea Rombopulos`a çirkin saldiri

Rumca yayımlanan İho Gazetesi`nin Genel Yayın Yönetmeni ve Yunan Mega TV Türkiye Temsilcisi Andrea Rombopulos`un ofisine girerken sopalı saldırıya uğraması tepkilere yol açtı

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
İho Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Andrea Rombopulos, 5 Aralık Çarşamba günü ofisine girdiği sırada arkadan yaklaşan kişilerin saldırısına uğradı. 41 yaşındaki Rombopulos başına ve vücudunun çeşitli yerlerine vurulan sopa darbeleri ile yere yıkılırken, saldırganlar kaçtı. Alman Hastanesi’nde tedavi edilen gazeteci; “Beni saldırıya uğramam değil, en çok Türkiye’nin imajının Yunanistan’da bozulması üzdü” açıklamasını yaptı.
Rombopulos’a yönelik saldırının gerçekleştiği gün Yunanistan’ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ali Babacan olayı kınadı ve “İki ülke arasındaki ilişkiler iyiye giderken yapılan böyle çirkin saldırılardan yılmayacağız” açıklamasını yaptı. Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgos Kumuçakos; “Türk makamlarından failleri yakalayıp adalete sevk etmesini ve benzer  durumların yaşanmaması için tedbir almalarını bekliyoruz” dedi.