Hanuka`da müzikal senlik

Bu yıl İstanbul Yahudi toplumu İsrailli şarkıcı Yehoram Gaon`un Neve Şalom Sinagogu`nda verdiği konserlerle Hanuka Bayramı`nı daha bir coşku ile kutladı. Geleneksel Hanuka kutlaması Caddebostan Sinagogu`nda gerçekleşirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Köksal Toptan bayram kutlama mesajları gönderdiler

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

9 Aralık Pazar günü Caddebostan Sinagogu’nda gerçekleşen Hanuka Bayramı geleneksel kutlamasının yanı sıra, İsrailli ünlü şarkıcı Yehoram Gaon’un 6 Aralık Perşembe ve 9 Aralık Pazar akşamları Neve Şalom Sinagogu’nda verdiği konserler bayrama farklı bir renk kattı.
Yehoram Gaon’un Sefarad müziğinin Judeo- Espanyol lisanındaki örneklerinden oluşan bir repertuar ile verdiği konserlerle Neve Şalom Sinagogu farklı bir görünüme büründü.
Bayram vesilesi ile devletimizin zirvesinden kutlama mesajları geldi. Başbakan Erdoğan Hanuka Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda; “Milletimizin sevgi ve hoşgörü duyguları, en iyi ifadesini bayramlarda bulmaktadır. Bu günlerden biri de Hanuka Bayramı’dır. Musevi vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kutlama mesajında; “Türk Musevi toplumunun Hanuka Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, tüm Musevi vatandaşlarımızı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bayramlar, ortak sevinç, hoşgörü ve kaynaşma duygularının kuvvetle yaşandığı özel günlerdir. Asırlara dayanan kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularımız, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı milletimiz için daha da anlamlı, önemli ve özel kılmaktır” dedi.
Meclis Başkanı Köksal Toptan, Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya gönderdiği mesajda; Kültürlerin en önemli taşıyıcı unsurlarından olan dini bayramların aynı zamanda geleneğin de yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağladığını belirterek; “Bu duygu ve düşüncelerle Musevi vatandaşlarımızın geleneksel Hanuka Bayramı’nı kutluyor, tüm Musevi vatandaşlarımıza sevgi ve esenlik diliyorum” ifadesini kullandı.