NBA`e Hido ve Memo damgasi!

Temsilcilerimiz Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, Euroleague`in 6. haftasını yenilgiyle kapattılarEuroleague`de 6. hafta maçları sona erdi. Efes Pilsen deplasmanda karşılaştığı Aris`e 67- 64, Fenerbahçe Ülker ise sahasında Panathinaikos`a 83- 64 mağlup oldu.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

NBA'deki temsilcilerimiz Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, takımlarını yine galibiyete taşıdı.. Okur'lu Utah'ın evinde Miami'yi, Türkoğlu'nun forması giydiği Orlando'nun da deplasmanda Golden State'i mağlup ettiği mücadelelerde milli oyuncularımız performansları ile yine göz doldurdu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'e, Salı sabaha karşı oynanan altı maçla devam edildi.
Utah Jazz, sahasında Miami Heat'i 110- 101 yenerken, Mehmet Okur attığı 25 sayıyla takımın en skorer oyuncusu oldu ve galibiyette başrolü oynadı. Karşılaşmaya ilk beşte başlayan ve 37 dakika sahada kalan Okur, beş kez denediği 3 sayılık atışlardan dört isabet çıkarırken, dokuz kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise altı  kez başarılı oldu. Üç kez geldiği serbest atış çizgisinde de tek  isabet bulan Okur, karşılaşmayı 25 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle tamamlayarak takımını galibiyetinde önemli rol oynadı.
Jazz'da 24 sayı ve 15 ribauntla oynayan Carlos Boozer ile 24 sayı, 15 asistle maçı tamamlayan Deron Williams, gecenin dikkati çeken diğer isimleri oldu.
Miami Heat'de ise 26 sayı ve 10 asistle başarılı bir performans sergileyen Dwayne Wade'in çabaları takımına galibiyeti getirmeye yetmezken, 15'er sayıyla oynayan Jason Williams ile Ricky Davis'in gayretleri takımlarının yenilgisine engel olamadı.

Magic, uzatmada kazanırken hidayet 17 sayıyla oynadı
Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Golden State Warriors'u normal süresi 109- 109 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde ortaya koyduğu başarılı oyunla 123- 117 yenerken, milli basketbolcu 17 sayıyla oynadı.
Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda başarılı olamazken, 17 kez denediği 2 sayılık atışların da 7 tanesini sayıya çevirdi. 3 kez geldiği serbest atış çizgisinde tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmayı 17 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle tamamladı.
7 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Magic'de 22'şer sayıyla oynayan Jameer Nelson ile Keith Bogans takımlarının en skorer oyuncuları olarak galibiyetin mimarları olurken, 20 sayıyla maçı tamamlayan Rashard Lewis ile 18 sayı ve 23 ribauntluk performans sergileyen Dwight Howard gecenin diğer başarılı oyuncuları oldular.
Warriors'da ise 25 sayı, 4 asistle oynayan Stephan Jackson'ın çabaları galibiyete yetmezken, 22 sayı ve 12 ribauntla maçı tamamlayan Monto Ellis'in performansı yenilgiyi önleyemedi.