İsrail, Suriye ile gizli görüşmelere devam ediyor

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, İsrail ile Suriye arasındaki gizli temasların devam ettiğini, ancak ciddi bir görüşmenin Suriye`nin Lübnan`daki terörü desteklediği sürece başlayamayacağını, Negev`e yaptığı gezi sırasında belirtti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens  Saud al- Faysal’ın,  Annapolis Barış Konferansı’nda hiçbir İsrailli yetkilinin elini sıkmayacağını söylemesi üzerine, Peres “şimdi el sıkmasalar da ileride sıkarlar” yorumunu yaptı.
Peres, 40 ülkenin temsilcilerinin  katıldığı konferansta pek çok Arap ülkesinin aynı masa etrafında oturmasını ilginç karşılarken, diğer ülkelerin katılımının da önemine değindi.    
Bazı ülkelerin barış konferansına katılma sebeplerinin başında İran tehdidi yattığını belirten Peres, pek çok insanın İsrail’i değil,  aşırı politikaları ve ürkütücü taktikleri ile İran’ı tehlikeli bulmaya başladığını açıkladı.
Peres, Ürdün ve Mısır ile yapılan barış antlaşmalarını örnek göstererek, pek çok başarıya imza attıklarını ve Ortadoğu’nun 30 sene öncesine göre, bugün çok daha farklı göründüğüne değindi.