NŞKM`de Yildirim Spor Kulübü`nün devir teslim töre

24 Kasım Cumartesi akşamı Yıldırımspor Kulübü`nde iki senelik görev sürelerini tamamlayan Avi Karako ile Lida Sarfati başkanlık bayrağını Hayim Eskenazi ile Viket Behar`a teslim ettiler. Neve Şalom Kültür Merkezi`nde gerçekleşen devir teslim törenine Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Dernekler Başkanı Tuna Al

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Barınyurt’un hazırladığı masalarda yerlerini alan davetliler sunumu ve lezzetiyle herkesin büyük beğenisini toplayan Barınyurt Catering’in sunduğu yemek esnasında sohbet etme imkanı da buldular.
Gecenin sunuculuğunu üstlenen Davit Munguldar ilk olarak sahneye Hahambaşı Rav İsak Haleva’yı davet etti.  Rav Haleva başkanlığı bırakan bir kişinin şuuru altında yerinin doldurulmayacağı duygusu yattığını ancak cemaatimizde bunun asla gerçekleşmediğini belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Eski başkan görevi devrettiği kişinin  her zaman arkasında olur ve ihtiyacı olduğu her an da yanındadır. Şahsi menfaatler bir köşeye bırakılır. Bu güzel ahenk, cemaatimizin büyüklüğünü göstermekte. Bir idareci gider, diğeri gelir ancak cemaat daima ayakta kalır. Hanımların yardımlarını da asla unutmamak lazım. Onlar destek vermezlerse başarılar devamlı olamaz. Hepinize yeni görevlerinizde başarılar dilerim.”
Daha sonra söz alan Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya YSK’nın özellikle spor ve tiyatro etkinlikleri açısından birçok gence hizmet verdiğine değindi ve bunun cemaatin birlikteliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Hayim Eskenazi ve Viket Behar’a başarı dilekleri sunan Ovadya’nın ardından sahneye davet edilen Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden YSK’nın kendisi için çok önemli olduğunu, kimliği ve konumu ne olursa olsun her zaman tüm kalbiyle derneğin ve cemaatin yanında olacağını dile getirdi. Özden, “Başta Hahambaşı olmak üzere cemaat ve bireyler olarak geçirilen bu zorlu günlerde Türkiye’ye olan bağlılığınızı her vesilede göstermektesiniz. Ülkemizi nasıl savunduğunuzu çok yakından görmekteyim. İlişkimizin daha da kuvvetlenerek devam edeceğine inanıyorum” sözleriyle konuşmasına son verdi.
Barkovizyonda, televizyon dizilerinden esinlenerek sunulan skeçlerle devam eden gecede; Sümbül Sonbahar, Lida Sarfati’yi güler yüzlü, dost, olumlu, uzlaşmacı, yapıcı ve pozitif sıfatlarıyla tanımlayarak yanına davet etti. Hanımlar Kolu Başkanlığını Viket Bahar’a devreden Sarfati sevgi bağları çok yüksek bir ailenin üyesi olmaktan duyduğu gururu ve memnuniyeti paylaştı, yaşam üniversitesi olarak adlandırdığı YSK’nın hayatına çok şey kattığını belirtti. Öncelikle ailesine desteklerinden dolayı teşekkür eden ve eşinin övgü dolu sözleri karşısında duygulanan Sarfati konuşmasına çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bitirdi.  DYD Geçmiş dönem Başkanı Selim Nahmias’ın Avi Karako’ya bir plaketle onurlandırmasının ardından sözü Karako aldı ve başkanlığı süresince yaşadıklarına değindi. Oğullarının babalarını anlatan sürpriz konuşmaları sırasında gözleri dolan Karako görevi sırasında kendine destek veren yönetim kuruluna teşekkür ederek birer anı sundu.
Başkanlık görevini devralan Hayim Eskenazi’nin gerçekleştirdiği konuşmanın sonunda tüm Yönetim Kurulu, Hanımlar Komisyonu ve Gençlik Komisyonu sahneye gelerek bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.