McLaren`e ret, Kimi şampiyon

Tenisin bir numarası Roger Federer ile eski 1 numara Pete Sampras arasındaki gösteri maçlarının üçüncüsü ve sonuncusunda gülen taraf ABD`li raket oldu. Sampras, böylece Federer`e karşı ilk kez galip geldi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
FIA, McLaren takımının sezonun son yarışına yaptığı itirazı reddetti. Böylece Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in şampiyonluğu da tescillenmiş oldu.
Formula 1'de şampiyonluğa ulaşan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in zaferi resmiyet kazandı.
Uluslararası Otomobil Federasyonu, McLaren takımının sezonun son yarışı olan Brezilya GP'sine yaptığı itirazı reddetti. Alınan bu kararla Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Rakkionen'in şampiyonluğu da kesinleşmiş oldu.
McLaren Mercedes takımı, Brezilya GP'sini 4, 5 ve 6. sırada tamamlayan Nico Rosberg, Robert Kubica ve Nick Heidfeld'in kural dışı yakıtla yarıştığını öne sürmüş ve bu üç pilotun diskalifiye edilerek şampiyona klasmanının yeniden düzenlenmesini talep etmişti.
Formula 1'de büyük çekişmeye sahne olan 2007 sezonunu, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen 1 puan farkla şampiyon tamamlamıştı. Son iki yarışa 17 puan önde giren 22 yaşındaki Hamilton ise, tarihin en genç şampiyonu olma şansını kaçırmıştı.