Son maç Sampras`in

Tenisin bir numarası Roger Federer ile eski 1 numara Pete Sampras arasındaki gösteri maçlarının üçüncüsü ve sonuncusunda gülen taraf ABD`li raket oldu. Sampras, böylece Federer`e karşı ilk kez galip geldi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Asya'da üç  gösteri maçından oluşan mini bir tur gerçekleştiren tenisin efsane isimlerinden Pete Sampras ile günümüzün bir  numarası Roger Federer arasındaki son maçta gülen taraf Sampras oldu.
Kariyerinde 14 Grand Slam birinciliği bulunan 36 yaşındaki Sampras, Çin'in Macau kentindeki maçta Federer'i 7- 6 ve 6- 4'lük setlerle mağlup etmeyi başardı. Profesyonel turda tek maçlarını 2001 yılı Wimbledon turnuvasında oynayan ve bu karşılaşmadan önceki iki maçı olduğu gibi o maçta da efsanevi raketi yenen İsviçreli Federer, Sampras'a karşı ilk kez yenildi.
Maç sonrasında Federer, Sampras'ın sert zeminlerde hala dünyanın ilk 5'indeki oyuncuları yenebilecek seviyede olduğunu söylerken, Sampras ise 12 Grand Slam zaferi bulunan İsviçrelinin çok kısa bir süre içinde kendisine ait 14 turnuvalık rekoru kıracağını belirtti.
Federer, serinin Seul'de oynanan ilk maçını 6- 4, 6- 3, Kuala Lumpur'da oynanan ikinci  maçını da 7- 6, 7- 6'lık setlerle galip tamamlamıştı.Tenisin bir numarası Roger Federer ile eski bir  numara Pete Sampras arasındaki gösteri maçlarının üçüncüsünde gülen taraf ABD'li raket oldu. Sampras, böylece Federer'e karşı ilk kez galip geldi.

Marsel İlhan İsrail'de 2. turda
Milli tenisçi Marsel İlhan, İsrail'de katıldığı F5 Futures Turnuvası'nda ikinci tura yükseldi. Taçspor kulübü sporcusu olan Marsel İlhan, 15 bin dolar ödüllü F5 Futures Turnuvası'nda, ilk turda karşılaştığı Fransız Trystan Meniane'i, 7- 5 ve 6- 1'lik setlerle 2- 0 yenerek ikinci tura yükseldi.
Marsel İlhan, maçın ilk setini 5- 3 geriden gelerek kazandı.