UÖMO ilköğretim öğrencilerinin gezileri

UÖMO eğitimcileri, öğrencilerinin derslerde edindikleri teorik bilgileri, gerçek hayatla bağlantı kurarak pekiştirmeleri amacıyla bu yılda farklı sağlık kurumlarına geziler düzenliyor.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yaşarak öğrenmenin en etkili metod olduğunu belirten UÖMO Eğitimcileri 5- 15 Diş Sağlığı Merkezi’nde yapılan diş taramasının ardından, öğrencilerinin merkezdeki diş hekimi tarafından diş sağlığı hakkında bilgilendirilmesinin çok etkili olduğunu belirttiler.
Or- Ahayim Hastanesi’nin Ortopedi Bölümü’ne yapılan gezide ise ilköğretim öğrencileri kemikler, kaslar, tedavi yöntemleri ve konuyla ilgili doğru beslenme şekillerini uzman bir hekimden yerinde, yaşayarak dinleme fırsatını buldular. UÖMO İlköğretim Fen Öğretmeni Monika Molina “Bu eğitim döneminde gezilerimizin yanı sıra işlediğimiz konularla bağlantılı olarak konuklarımız da olacak. Önümüzdeki günlerde okulumuza Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Nihal Memioğlu’nu  davet ettik. Velilerimizin de katılacağı bir seminerle hormonların gelişimi konusunu karşılıklı soru cevap şeklinde işleyeceğiz” dedi.